HomeΚΡΗΤΗΓαλάζιες σημαίες σε παραλίες στο Δήμο Κισσάμου

Γαλάζιες σημαίες σε παραλίες στο Δήμο Κισσάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναρτήθηκε σήμερα το πρωί, στην πολυσύχναστη παραλία «Μαύρος Μόλος-Πλάκα» – που βρίσκεται στην πόλη της Κίσσαμου – από τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Σταθάκη, η «Γαλάζια Σημαία», με την οποία βραβεύτηκε – για δεύτερη συνεχή χρονιά  – η συγκεκριμένη παραλία από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Στη σεμνή τελετή έδωσαν το παρών αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες της περιοχής και επισκέπτες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η «Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου – να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση του Δήμου μας με 3 Γαλάζιες Σημαίες συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε μας στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας».

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ
Στο μεταξύ, εκδήλωση για την ανάρτηση της «Γαλάζιας Σημαίας», στις παραλίες  Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2 που βρίσκονται στα Φαλάσαρνα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 11.00 το πρωί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση