HomeΚΡΗΤΗΤο TEDxAnogeia, δημιουργεί την πρώτη ανοιχτή βιβλιοθήκη σε αρχαιολογικό χώρο!

Το TEDxAnogeia, δημιουργεί την πρώτη ανοιχτή βιβλιοθήκη σε αρχαιολογικό χώρο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το TEDxAnogeia έρχεται απ’ τις κορυφές, υπογραμμίζοντας από την πρώτη στιγμή τη δύναμη της γνώσης, που φωτίζει τον δρόμο της δικής μας ανάβασης, για την κατάκτηση της προσωπικής μας κορυφής.
Σήμερα το Ιδαίο Άντρο, αποτελεί αρχαιολογικό χώρο πάνω σε θεμέλια όπου μύθοι, θρύλοι και μια βαριά πολιτιστική κληρονομιά, μας υποβάλλουν απότομα στην σύγχρονη πραγματικότητα. Το Ιδαίο Άντρο, θα μπορούσε δεχτεί στις εγκαταστάσεις του, τη πρώτη Ανοιχτή Βιβλιοθήκη σε Αρχαιολογικό Χώρο, εξελισσόμενο σταδιακά σε Σύγχρονο Άντρο των Ιδεών, εναρμονιζόμενο πλήρως με τη διαχρονική λειτουργία του, ως ένας ζωντανός χώρος έκφρασης, κουλτούρας, πολιτισμού.
Δημιουργούμε έτσι μια βιβλιοθήκη, από τα δικά μας βιβλία, με τη σφραγίδα της δικής μας προτροπής, αποτυπωμένης στην πρώτη σελίδα, για επόμενους αναγνώστες, που ταξιδεύουν σε ένα Αρχαιολογικό Μνημείο ταυτισμένο με τη γνώση.
Ας διαλέξουμε λοιπόν όλοι μας, ένα βιβλίο από την προσωπική βιβλιοθήκη ή ακόμα και συγγραφική μας δραστηριότητα, με στόχο τη δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης Βγαλμένης απ’ τα βάθη των Χιλιετιών, χτισμένης με τα όπλα της δικής μας προσφοράς.

Ακόμα, ανακοινώθηκε ο έβδομος ομιλητής μας. Πρόκειται για τον Tomás Ηirsch, ένα πρόσωπο σύμβολο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ανθρωπισμό στην χώρα του τη Χιλή και γενικότερα στην Λατινική Αμερική. Πρώην πρέσβης της χώρας του στην Νέα Ζηλανδία και τέως προεδρικός υποψήφιος. Ο Tomás Ηirsch έρχεται στο TEDxAnogeia, για να μας μιλήσει για το κίνημα του ανθρωπισμού και της μη βίας.

Επίσης, σε μια παράλληλη δράση, ξετυλίγουμε τον μίτο της Αριάδνης, σε συνεργασία με το Kids Love Greece! Μέσα από παιχνίδι και διασκέδαση θα φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στον μινωικό πολιτισμό και θα κάνουμε τα τύμπανα των Κουρητών να ηχήσουν ξανά στις κορφές του Ψηλορείτη. Το έχει χωρέσει όλη την ιστορία και τους μύθους του παλατιού και θα ξεδιπλώσει “το Φιδάκι της Κνωσού”, επιβραβεύοντας όχι μόνο τις γνώσεις αλλά και το θάρρος των παικτών. Και όλα αυτά στον τόπο όπου δεσπόζει ως “ανώγι” με την πλούσια πολιτισμική ταυτότητα και τις παραδόσεις του να εμπλουτίζουν και άλλο το παιχνίδι μας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση