HomeΚΡΗΤΗΠερικοπές… δρομολογίων κάνει το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου εξαιτίας capital controls

Περικοπές… δρομολογίων κάνει το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου εξαιτίας capital controls

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περικοπές… δρομολογίων αποφάσισε να κάνει το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου εξαιτίας της μηδαμινής ρευστότητας που επικρατεί τον τελευταίον καιρό.

Τα capital controls και οι πολιτικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου με το μεγαλύτερο να είναι τα καύσιμα στα λεωφορεία.

Το αποτέλεσμα είναι η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ να προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις ώστε να γίνει κάποια εξοικονόμηση.

«Κάνουμε κάποιες κινήσεις για να μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να περάσουν αυτές οι κρίσιμες ημέρες. Αυτή την εποχή η ρευστότητα αγγίζει στο μηδέν και προσπθούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας, που σημαίνει πρακτικά εξοικονόμηση του πετρελαίου», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης.

Μείωση δρομολογίων και ακινητοποιήσεων λεωφορείων

Οι δύο πρώτες κινήσεις που έγιναν από το αστικό ΚΤΕΛ είναι η μείωση δρομολογίων αλλά και η ακινητοποιήσεων κάποιων λεωφορείων.

«Η επιιβατική κίνηση το απόγευμα έχει πέσει κατά πολύ κι έτσι αποφασίσαμε να μειώσουμε τα δρομολόγια αλλά και να ακινητοποιήσουμε κάποια λεωφορεία. Για παράδειγμα σήμερα που το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό αραιώσαμε αυτό το δρομολόγιο», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «όλα αυτά γίνονται για να κάνουμε εξοικονόμηση κι όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Ο κόσμος θα εξυπηρετείται χωρίς να ταλαιπωρείται γι’ αυτό είμαστε εδώ. Κόβουμε δρομολόγια απ’ όπου δεν υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αστικό ΚΤΕΛ πρέπει να προπληρώσει το πετρέλαιο δύο 24ωρα τουλάχιστον πριν το χρησιμοποιήσει κι αυτό είναι ένα θέμα που πιθανότατα να δημιουργήσει δυσκολίες. Μέχρι στιγμής, όπως μας επιβαβαιώνει ο κ. Βουλγαράκης, το αστικό ΚΤΕΛ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον.

«Το έργο το έχω ξαναδεί και δεν θέλω να το ξαναζήσω»

Την ίδια ώρα ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει ότι οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι ενώ όπως λέει το έργο το έχει ξαναδεί και δενθέλει να το ξαναζήσει.

«Βλέπω μία κατάσταση που δεν θέλω να ξαναζήσω. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και το 1980. Τότε δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε ΙΚΑ, μισθοδοσία και χρωστάγαμε σ’ όλον τον κόσμο. Γι’ αυτό τώρα – πριν φτάσουμε σε πραγματικά αδιέξοδα – προσπαθοούμε εδώ στο αστικό ΚΤΕΛ να κάνουμε κάποιες κινήσεις για ν’ αντέξουμε όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση», επεσήμανε ο κ. Βουλγαράκης.

1 εκ. ευρώ οφείλει το δημόσιο στο αστικό ΚΤΕΛ

1 εκ. ευρώ οφείλει το δημόσιο στο αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, χρήματα που όπως αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης στο cretapost, τα έχει ανάγκη η εταιρία καθώς δημιουργείται ταμειακό πρόβλημα.

«Μας οφείλει το κράτος 1 εκ. ευρώ ωστόσο εμείς έχουμε κόψει και πληρώσει το ΦΠΑ, έχουμε φορολογηθεί επ’ αυτού κι όμως είσπραξη μηδέν. Αυτό όπως καταλαβαίνεται μας δημιουργεί ταμειακό πρόβλημα – δεν έχουμε ρευστότητα», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Οι αλλαγές στα δρομολόγια

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.ΑΠΟ 6.00 εως 16.00 κάθε 15 λεπτά

ΑΠΟ 16.00 έως 23.00 κάθε 20 λεπτά

ΜΕΣΣΑΜΠΕΛΙΕΣ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ)ΑΠΟ 6.45 έως 14.45 κάθε 30 λεπτά

ΑΠΟ 15.15 έως 21.15 κάθε 60 λεπτά

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΘΕΡΙΣΟΣΑΠΟ 6.00 έως 22.30 κάθε 30 λεπτά

ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑΑΠΟ 6.20 έως 15.20 κάθε 15 λεπτά

ΑΠΟ 15.20 έως 21.00 κάθε 20 λεπτά

ΑΠΟ 21.00 έως 24.00 κάθε 30 λεπτά

Διαφήμιση
Διαφήμιση