HomeΚΡΗΤΗΒρέθηκε ο «ποντικός» του κολυμβητηρίου και των νεκροταφείων

Βρέθηκε ο «ποντικός» του κολυμβητηρίου και των νεκροταφείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από χθες το πρωί ένας 25χρονος άνδρας ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν ο «ποντικός» του κολυμβητηρίου και των νεκροταφείων του Ηρακλείου.

Μάλιστα, ο 25χρονος «χτύπησε» δύο φορές το κολυμβητήριο – μία χθες και μία πριν από μερικές ημέρες – ενώ έγινε… τσακωτός όταν επιχείρησε να διαρρήξει σπίτι ενός 41χρονου.

Η κλοπή στο κολυμβητήριο και η σύλληψη

Πριν λίγες ημέρες ο 25χρονος διέρρηξε για πρώτη φορά το κολυμβητήριο κλέβοντας από μέσα ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα χαλκού.

Ο 25χρονος μπήκε στο κολυμβητήριο ανενόχλητος έκανε την… δουλειά του κι έφυγε. Ωστόσο, είχε βάλει στο «μάτι» έναν μηχανισμό αλουμινίου και επέστρεψε χθες για να τον αφαιρέσει. Όταν ολοκλήρωσε την δουλειά του έφυγε ανενόχλητος και πήγε σε σπίτι 41χρονου για να αφαιρέσει είδη αλουμινίου.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όμως τον αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία. Άνδρες της ομάδος ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 25χρονο.

Κλοπές από νεκροταφεία

Από το… μενού του 25χρονου δεν έλειπαν και τα νεκροταφεία τα οποία όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση είχε προχωρήσει σε κλοπές δύο νεκροταφείων στο Ηράκλειο.

Από εκεί έκλεβε διάφορα αντικείμενα χαλκού που έβρισκε στους τάφους ή σε άλλα σημεία των νεκροταφείων.

Οι αστυνομικές αρχές έκαναν έλεγχο στο σπίτι του 25χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τρεις οθόνες υπολογιστών (από το κολυμβητήριο) και τμήμα χαλκοσωλήνα αλλά και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση