HomeΚΡΗΤΗΕρώτηση στην… Βουλή για τον πολιτικό που έβγαλε 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό

Ερώτηση στην… Βουλή για τον πολιτικό που έβγαλε 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης και απευθύνεται στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στους κκ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητά άμεσα τη δημοσιοποίηση και την προσκόμιση όλων των στοιχείων (εάν υπάρχουν) που επικαλούνται τοπικά δημοσιεύματα του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Προς τους:

1)      Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα

2)      Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο

3)      Υπουργό Οικονομικών

Υπόψιν Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα

ΕΡΩΤΗΣΗ

και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ)

Αθήνα

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΘΕΜΑ: Άμεση κατάθεση εγγράφων (εάν υπάρχουν) για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σε τοπικό site του Ηρακλείου που κάνουν αναφορά «…σε εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο του Ηρακλείου που μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό από ελληνική τράπεζα σε τράπεζα του εξωτερικού την περασμένη εβδομάδα…», κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, επικαλούμενος «…με άδεια Στουρνάρα; … και επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος», καθώς και ότι «…τα στοιχεία είναι γνωστά στα πολιτικά όργανα της συντεταγμένης πολιτείας μας – και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδό τους, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών- που έχουν και την ευθύνη του ελέγχου, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, από την πλευρά τους. Ενώ καλέσαμε από την πρώτη στιγμή τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να ζητήσει τα στοιχεία των τραπεζικών κινήσεων …», κρίνεται αναγκαία η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, καθώς και του ονόματος του συγκεκριμένου πολιτικού (εάν υπάρχουν τέτοια στοιχεία) για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ειδικότερα, αφορά στα εξής δημοσιεύματα (συνημμένα 1, 2, 3):

α)  http://www.candianews.gr/ 2015/07/03/me-adia-stournara-o-ne-politikos-paragontas-tou-irakliou-metefere-me-klistes-trapezes-1-ekat-e-sto-exoteriko/,

β) http://www.candianews.gr/2015/07/04/giati-arage-apanta-o-l-avgenakis-gia-to-1-ekat-e-zita-na-kinithi-aftofori-diadikasia-se-varos-tou-a-andrikaki/, και

γ) http://www.candianews.gr/2015/07/04/i-apantisi-tou-a-andrikaki-min-prospathite-na-me-tromaxetek-avgenaki-arketa-pia-me-to-fovo/.

Επισημαίνεται, ότι τα ως άνω δημοσιεύματα αναπαράχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κάποιοι δεν δίστασαν να ονοματίσουν αρκετούς εν ενεργεία συναδέλφους, μεταξύ αυτών κι εμένα.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας, η ύπαρξη τέτοιων δημοσιευμάτων χωρίς τεκμηρίωση ή η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Επειδή, ουδεμία απολύτως ανάμιξη έχω με την υπόθεση, αισθάνομαι, όμως, την υποχρέωση να συμβάλλω στην προστασία του «υγιούς» πολιτικού συστήματος της χώρας, στην απονομή της δικαιοσύνης και στην απρόσκοπτη λειτουργία της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης, παρακαλώ για την άμεση αποστολή των επικαλούμενων στοιχείων (εάν υπάρχουν) στη δικαιοσύνη, καθώς και τη δημοσιοποίησή τους.

Η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας αποτελεί μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης. Οι καιροί δεν επιδέχονται αμφισημίες και ανεύθυνη διάδοση φημών και «συμπερασμάτων» διότι πολύ απλά σπιλώνονται ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις, όπως επίσης δεν επιτρέπεται (εάν όντως υπάρχουν στοιχεία στη διάθεση σας) να μην ενημερώνονται οι πολίτες και η δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί του θέματος και έχει ξεκινήσει έρευνα από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015.

Η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη θωρακίζουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς που την υπηρετούν.

Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα πάντα ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

  1. Να μας δοθούν άμεσα αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων (εάν υπάρχουν και εάν σας έχουν σταλεί όπως δηλώνει ο «αρθρογράφος») που αφορούν στην ανωτέρω υπόθεση.
  2. Ζητώ να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (…), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου.

Ο ερωτών Βουλευτής

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση