HomeΚΡΗΤΗΔύο βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» – Τι λένε οι Κόκκαλης και Δαμαβολίτης

Δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» – Τι λένε οι Κόκκαλης και Δαμαβολίτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε ότι εάν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης, τονίζοντας ότι δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital controls, ούτε για κούρεμα καταθέσεων. «Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, γι’αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» σημείωσε. Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει. «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η παρακάτω δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η Βουλή των Ελλήνων την 27/06/2015 προκήρυξε τη διενέργεια δημοψηφίσματος με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ερώτημα για το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σαφέστατα απαντούν όχι στην πρόταση συνέχισης της λιτότητας και των σκληρών μνημονίων. Επειδή όμως χθες η ελληνική κυβέρνηση επίσημα κατέθεσε νέα πρόταση προς τους δανειστές, η διενέργεια του δημοψηφίσματος καθίσταται άνευ αντικειμένου και ΜΟΝΟ διχασμό θα φέρει στους Έλληνες. Πρέπει ο Πρωθυπουργός να συγκαλέσει άμεσα τη Βουλή των Ελλήνων και να ακυρώσει το δημοψήφισμα ανεξάρτητα με την αποδοχή ή μη της πρότασης από τους δανειστές, διότι η ακύρωση του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει δείγμα γνήσιας διάθεσης εξεύρεσης λύσης εντός ευρωζώνης και τρανταχτή απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού της Κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

ANEL1

«Ναι» και από τον Δαμαβολίτη

Ταράζει τα νερά με την δήλωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ηρακλείου, Κώστας Δαμαβολίτης ο οποίος στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη αποκάλυψε πως στο επικείμενο δημοψήφισμα θα ψηφίσει «ΝΑΙ» (δείτε εδώ).

Μάλιστα ο ίδιος εξήγησε το πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση ενώ τονίζει παράλληλα πως αυτό που διακυβεύεται στο δημοψήφισμα δεν είναι η συμφωνία αλλά «ευρώ ή δραχμή».

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε «αυτό το περήφανο “όχι” και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε “όχι”, τι ακριβώς θα κάνουμε;», είπε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του “ναι”», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει “ναι”».

https://www.youtube.com/watch?v=JdNMCIpD-rQ

Διαφήμιση
Διαφήμιση