HomeΚΡΗΤΗ«Έσβησε» ο ακαδημαϊκός Γιώργος Γιάνναρης

«Έσβησε» ο ακαδημαϊκός Γιώργος Γιάνναρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο Κρητικός καθηγητής Πανεπιστημίου St John’s της Νέας Υόρκης, Γιώργος Γιάνναρης.

Ο σπουδαίος ακαδημαϊκός νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης χτυπημένος από την επάρατο νόσο και το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γιάνναρης είχε δωρίσει το αρχείο του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για 15.000 βιβλία και 18 πίνακες ζωγραφικής.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γιάνναρης γεννήθηκε στη Δάφνη Καλαβρύτων και στο βιογραφικό του καταγράφει μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα σε Ελλάδα και Αμερική αλλά και ένα πλούσιο συγγραφικό και ποιητικό έργο.Προηγήθηκε μια εξαιρετικά δύσκολη ζωή γεμάτη στερήσεις και  κακουχίες για τον ίδιο και την πολυμελή οικογένειά του οι οποίες οχι μόνο δεν τον λύγισαν αλλά, αντίθετα, χαλίβδωσαν τον χαρακτήρα του.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι μελέτες «καπιταλιστικός σοσιαλισμός και Ελληνικές ιδιαιτερότητες», «Φοιτητικά κινήματα και Ελληνική παιδεία», «Οι Έλληνες μετανάστες και το Ελληνοαμερικανικό μυθηστόρημα», «Πολιτιστικοί ανταγωνισμοί και Ελληνισμός» και πολλά άλλα.

Για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε μαχητικά για κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα αλλά και για τα δίκαια του Ελληνικού λαού και του Ελληνισμού γενικότερα σε μεγάλης κυκλοφοράς εφημερίδες της Ελλάδας και της Αμερικής καθώς και σε έντυπα της διασποράς.

Τα τελευταία χρόνια διέμενε  μόνιμα στις ΗΠΑ και παρότι δεν διετέλεσε καθηγητής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επέλεξε αυτό για να κάνει την δωρεά της πλούσιας βιβλιοθήκης του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση