HomeΚΡΗΤΗΒ. Λαμπρινός : «Το μέλλον της χώρας μας έχει ανάγκη την δημιουργική παρουσία όλων των πολιτών»

Β. Λαμπρινός : «Το μέλλον της χώρας μας έχει ανάγκη την δημιουργική παρουσία όλων των πολιτών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ για την «Ημέρα κατά των Ναρκωτικών», απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο αίθριο του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Μαζί με το Δήμαρχο Ηρακλείου στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου υπογράμμισε ότι :
Η «Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» προσφέρει τις δυνατότητες ουσιαστικών συζητήσεων σ’ ένα μείζονος σημασίας και προτεραιότητος θέμα για τις σύγχρονες κοινωνίες: την πρόληψη και αντιμετώπιση τής εξαρτήσεως από ναρκωτικές ουσίες.
Αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση ότι: οι ποικίλες και ολέθριες συνέπειες της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, προκαλούν τεράστια προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία, στις οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις καθώς και στην επαγγελματική δραστηριότητα του ατόμου-χρήστη. Κι επιπροσθέτως, ότι: οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς η απόκτησή τους απαιτεί καθημερινώς σημαντικά χρηματικά ποσά, συνδέονται και με την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.
Τα ναρκωτικά, αναμφίβολα, δεν αποτελούν πρόβλημα μιας πόλης, μιας χώρας ή μιας κοινωνίας. Δεν είναι ζήτημα μόνο των χρηστών ή του περιβάλλοντός τους. Για τούτο απαιτείται ο αγώνας όλων μας, όλης της ανθρωπότητας, και του καθενός μας χωριστά. Δεν υπάρχουν μοναδικές ή εύκολες λύσεις, και είναι οδυνηρό ότι η νεολαία μας, το πιο πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας, έρχεται σε επαφή με τα ναρκωτικά σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, γεγονός που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.
Η παρουσία και το έργο τού ΚΕΘΕΑ, στους τομείς της απεξάρτησης, της επανένταξης, της ενημέρωσης και των άλλων δράσεών του, συνιστούν μια σπουδαία προσφορά στην κοινωνία και στο μέλλον του τόπου μας.
Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας, να επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε στη νεολαία μας προσωπικότητες ισχυρές και ανθεκτικές, με υψηλά ιδανικά και στόχους, με ψυχική και πνευματική συγκρότηση. Προς αυτή την κατεύθυνση η Παιδεία, οι επαρκείς οικονομικές συνθήκες, η κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά κεντρική θέση πρέπει να έχουν και οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η δημιουργικότητα, και η επικοινωνία.
Το μέλλον της χώρας μας έχει ανάγκη την δημιουργική παρουσία όλων των πολιτών.

πολιτιστικό 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση