HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: «Εάν δεν υπάρξει εθνική πρωτοβουλία, με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, δεν υπάρχει διέξοδος»

Β. Κεγκέρογλου: «Εάν δεν υπάρξει εθνική πρωτοβουλία, με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, δεν υπάρχει διέξοδος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Απευθύνομαι στην κυβέρνηση. Γιατί δεν πρέπει μέχρι την Κυριακή να αφήσουμε να κατολισθήσουν τα πράγματα. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης. Πρωτοβουλία επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων και στη βάση αυτή να δούμε την προοπτική, έτσι ώστε να μη μιλάμε ιστορικά για μια μεγάλη καταστροφή.

Είναι μεγάλη η καταστροφή, όλα όσα έχουμε πετύχει με πολλές θυσίες του λαού, όχι απλά να πάνε χαμένα, αλλά να γυρίσουμε πολύ πίσω και να χρειαστούν νέες θυσίες πολύ μεγαλύτερες». Με αυτό το μήνυμα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία και να αφήσει στην άκρη το ψευτοδίλημμα – όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος- που έχει τεθεί.

«Η κυβέρνηση λέει ότι έχει μια πρόταση των δανειστών και τη θέτει στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι υπεκφυγή.  Είναι ένας νέος εγκλωβισμός γιατί δεν αναφέρεται στο αύριο, στη διέξοδο, απλώς θέλει από τον ελληνικό λαό να πιστοποιήσει το αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Αυτό που ίσως υπήρχε λόγος να γίνει, αν η κυβέρνηση έκρινε ότι ήταν εκτός της εντολής που έλαβε στις 25 Γενάρη ήταν να τεθεί η δική της πρόταση. Τα 8.1 δις με την υπογραφή του κ. Τσίπρα τα οποία θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο έγκρισης από τον ελληνικό λαό, αν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι ήταν εκτός εντολής.

Το δημοψήφισμα για ένα κείμενο που δεν έχει αξία από το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, γιατί να γίνει;», διερωτάται ο κ. Κεγκέρογλου που τόνισε πως η προοπτική είναι μία:

«Στο ΠΑΣΟΚ λέμε ότι το «ναι» το δικό μας αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων που έχουν καταρρεύσει μαζί με το ψευτοδίλημμα του κ. Τσίπρα, με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Εάν δεν υπάρξει μια εθνική πρωτοβουλία για να τεθεί ξανά το θέμα, δεν υπάρχει διέξοδος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση