HomeΚΡΗΤΗΈναντι 2000 ευρώ, 26χρονη θα έβγαζε ανήλικο αγόρι από τη χώρα, ταξιδεύοντας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Έναντι 2000 ευρώ, 26χρονη θα έβγαζε ανήλικο αγόρι από τη χώρα, ταξιδεύοντας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σχέδιο έμοιαζε … καλοστημένο, όμως η τεταμένη προσοχή των αστυνομικών του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στάθηκε η αφορμή για να συλληφθούν οι γονείς ενός αγοριού από τη Συρία καθώς και μία 26χρονη από τη Βουλγαρία η οποί έναντι ποσού 2.000 ευρώ θα έβγαζε το παιδί από το Ηράκλειο, ταξιδεύοντας αεροπορικώς με προορισμό τη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, η 26χρονη από τη Βουλγαρία που συνόδευε το ανήλικο αγόρι προσποιούμενη τη μητέρα του, έδειξε στους αστυνομικούς στη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που υποτίθεται ότι είχαν εκδοθεί από τις αρχές της Βουλγαρίας. Στόχος ήταν η 26χρονη να περάσει τον έλεγχο και να επιβιβαστεί σε πτήση τσάρτερ για τη Γερμανία, συνοδεύοντας το ανήλικο αγόρι, μέχρι να φτάσουν οι γονείς του που θα ταξίδευαν την ίδια ημέρα.

Η 26χρονη συνελήφθη για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, και για πλαστογραφία.

Λίγο αργότερα, στον έλεγχο διαβατηρίων παρουσιάστηκαν και οι γονείς του αγοριού, ένας 53χρονος και μία 41χρονη από τη Συρία, οι οποίοι και συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό.

Όπως προέκυψε, το ζευγάρι των Σύρων το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν δώσει στην 26χρονη από τη Βουλγαρία ποσό 2.000 ευρώ, για να συνοδεύει το παιδί τους στο ταξίδι. Τα πλαστά έγγραφα που εντοπίστηκαν κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση