HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται αύριο η δίκη της σπείρας με τις απάτες εκατομμυρίων σε βάρος δημοσίου και ιδιωτών

Συνεχίζεται αύριο η δίκη της σπείρας με τις απάτες εκατομμυρίων σε βάρος δημοσίου και ιδιωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ μάρτυρα και συνηγόρου υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της μεγάλης απάτης σε βάρος ιδιωτών αλλά και του δημοσίου, συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, στάθηκε η αφορμή για να διακοπεί η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η συνεδρίαση τελικά διεκόπη το απόγευμα ενώ θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 9 το πρωί.

Η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει διάφορες απάτες και ειδικευόταν στο «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» είχε αποκαλυφθεί  το Μάρτιο του 2014 και η δίκη με 10 συνολικά κατηγορουμένους, ανάμεσά τους και τους φερόμενους ως εγκεφάλους της σπείρας, είχε ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου. Και τότε ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε πάρει αναβολή για σήμερα (δείτε εδώ).

Η διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, και στη διάρκεια της κατάθεσης ενός από αυτούς, που φέρεται ως ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης οι τόνοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει φραστική αντιπαράθεση τόσο με τον ίδιο το βασικό κατηγορούμενο όσο και με το συνήγορό του. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της δίκης.

Υπενθυμίζεται πως ως εγκέφαλος της σπείρας εμφανίζεται ένας 45χρονος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται η σύζυγος του , ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ένας γεωπόνος, ένας υπάλληλος ταχυμεταφορικής εταιρείας, δύο αδέλφια από το Ηράκλειο, τα οποία δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, δύο άτομα από τον Πειραιά και ένα ακόμα άτομο από την Μεσαρά.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2014, ενώ φαίνεται ότι στους εμπλεκόμενους αποδίδονται απάτες σε βάρος του Δημοσίου, εταιρειών και ιδιωτών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περιπτώσεις εκβιασμών και τοκογλυφίας και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση