HomeΚΡΗΤΗΣτο Ηράκλειο, το σαββατοκύριακο, η σύνοδος πρυτάνεων – Στο επίκεντρο τα οικονομικά των ΑΕΙ

Στο Ηράκλειο, το σαββατοκύριακο, η σύνοδος πρυτάνεων – Στο επίκεντρο τα οικονομικά των ΑΕΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο θα «χτυπά» το σαββατοκύριακο, 27 και 28 Ιουνίου, η καρδιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα είναι ο οικοδεσπότης της τακτικής συνόδου των πρυτάνεων, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στην πόλη.

Στο επίκεντρο της συνόδου, που χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, θα βρεθούν η εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΑΕΙ της χώρας, αλλά και οι σαρωτικές αλλαγές που αναμένονται από το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Με τα ίδια θέματα εξάλλου, είχε ασχοληθεί και η σχετικά πρόσφατη έκτακτη σύνοδος στην Αθήνα, ενώ η σύνοδος του Ηρακλείου θεωρείται πως θα είναι καθοριστικής σημασίας αφού θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα οριστικοποιηθούν οι θέσεις των πρυτάνεων πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν στις εργασίες της συνόδου θα παρευρεθεί ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, έχει όμως ήδη προγραμματιστεί η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη.

Στο πλαίσιο της συνόδου, αύριο και μεθαύριο, όπως είθισται σε κάθε τακτική συνάντηση των πρυτάνεων των ΑΕΙ, θα διεξαχθεί η σύνοδος των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας όλων των πανεπιστημίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση