HomeΚΡΗΤΗΣτην Περιφέρεια ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής

Στην Περιφέρεια ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησε το πλαίσιο συνεργασίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με έμφαση στον Πολιτισμό και την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στα συμβούλια κοινωνικού ελέγχου.

Ο κ. Τσακνής επισκέπτεται το διάστημα αυτό όλες τις Περιφέρειες της χώρας και ενημερώνει τους Περιφερειάρχες για την διάθεση συνεργασίας της ΕΡΤ με την Αυτοδιοίκηση, και την προώθηση και ανάδειξη των θεμάτων κάθε περιοχής δίνοντας έμφαση στον Πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, δήλωσε στα ΜΜΕ: «Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κάναμε μια πολύ δημιουργική συζήτηση και πολύ φιλική. Ως Πρόεδρος της ΕΡΤ τον επισκέφθηκα στο πλαίσιο της επίσκεψης που κάνω σε όλους τους Περιφερειάρχες της Ελλάδας, με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας ανάμεσα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και στις Περιφέρειες. Να βρεθούν τρόποι συνεργασίας τόσο στον Πολιτισμό όσο και στα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών. Επίσης συζητήσαμε για μια υποχρέωση που έχει η ΕΡΤ να δημιουργήσει ανά Περιφέρεια συμβούλια κοινωνικού ελέγχου όπου οι πολίτες της κάθε Περιφέρειας, είτε μέσα από εκπροσώπους τους είτε και οι ίδιοι με κλήρωση να συνέρχονται, να συζητούν και κριτικάρουν και να επισημαίνουν ελλείψεις και αδυναμίες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Χάρηκα που γνώρισα τον Περιφερειάρχη γιατί είδα ένα άνθρωπο με ευήκοα ώτα σε ότι αφορά τις ευαισθησίες που οφείλουμε να έχουμε όλοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως λαός».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον κ. Τσακνή εξέφρασε την ευχή να υπάρξει μια εξαίρετη συνεργασία δίνοντας έμφαση στους τομείς του πολιτισμού, στην ενημέρωση με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η ΕΡΤ όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης είναι δική μας, προσθέτοντας ότι  πρέπει να υπάρχει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έλεγχος, και ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ και στους συνεργάτες του καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ συνοδευόταν από τον συντονιστή Περιφερειακών Σταθμών ΕΡΤ Γιώργο Παπαζαχαρίου, τους προϊσταμένους της ΕΡΑ Ηρακλείου Κώστα Βασιλάκη,  ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη, και το προϊστάμενο του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης Σταύρο Κουμάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση