HomeΚΡΗΤΗΣτα λύκεια του Ηρακλείου οι βαθμοί των πανελληνίων – Δάκρυα συγκίνησης αλλά και απογοήτευσης από τους υποψηφίους!

Στα λύκεια του Ηρακλείου οι βαθμοί των πανελληνίων – Δάκρυα συγκίνησης αλλά και απογοήτευσης από τους υποψηφίους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγωνία τέλος σήμερα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και στο Ηράκλειο, καθώς οι βαθμοί αναρτήθηκαν στα λύκεια του νομού. Μάλιστα η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και εξελίχθηκε απολύτως ομαλά, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στο cretapost ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γιώργος Μανουσάκης.

apotelesmata4

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας βρίσκονταν στα γραφεία της Διεύθυνσης ήδη από τις 10 το πρωί όπου είχαν συγκεντρωθεί οι λυκειάρχες κυρίως των απομακρυσμένων λυκείων του νομού προκειμένου να παραλάβουν τα αποκόμματα που είχαν σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας με τις επιδόσεις των υποψηφίων του σχολείου τους.

Στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αντιπαραβολής, οι διευθυντές των σχολείων ανήρτησαν τα αποτελέσματα στους πίνακες των ανακοινώσεων. Βεβαίως η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων είχε ενημερωθεί για τους βαθμούς ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής φόρμας του Υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι με τον προσωπικό κωδικό τους μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση και να πληροφορηθούν από το σπίτι τους πώς τα πήγαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

apotelesmata3

Στη συνέχεια βέβαια, ο παραδοσιακός … συνωστισμός στα λύκεια δεν έλειψε, αφού αρκετοί ήταν και εκείνοι που ήθελαν να δουν το όνομά τους στους ανηρτημένους καταλόγους.

Οι σκηνές πάντως που εκτυλίχθηκαν ήταν ιδιαίτερα φορτισμένες, άλλοτε από από χαρά και άλλοτε από απογοήτευση, και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα των υποψηφίων μπροστά από τους πίνακες με τα αναρτημένα ονόματά τους ήταν χαρακτηριστικά. Όπως τα στιγμιότυπα που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός…

 

Εκπαιδευτικοί: «Στα μαθηματικά και τη φυσική εξαντλήθηκε κάθε αυστηρότητα»

Στη φετινή διαδικασία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης, όπου η δυσκολία των θεμάτων έκανε πολλούς υποψηφίους και μάλιστα μαθητές με υπόβαθρο και πολύ καλή παρουσία, να καρδιοχτυπήσουν. Έμπειροι εκπαιδευτικοί, μιλώντας στο cretapost για τις επιδόσεις των υποψηφίων επισήμαναν ότι επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις μαθηματικών και φυσικών ότι τα φετινά θέματα και στα δύο αυτά μαθήματα ήταν ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων. Έλεγαν μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι «εξαντλήθηκε κάθε αυστηρότητα». Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται στις επιδόσεις των υποψηφίων στα αρχαία ελληνικά κατεύθυνσης όπως και στην έκθεση.

apotelesmata2

Παρ’ όλα αυτά ο νομός Ηρακλείου διατηρείται στα ίδια επίπεδα όσον αφορά τις καλές επιδόσεις, καθώς είναι γεγονός πως η περιοχή μας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνες – σε πανελλαδικό επίπεδο – που «μετρούν» πρωτιές.

apotelesmata5

Αν και οι μέτριες επιδόσεις στα μαθηματικά και τη φυσική ήταν σε αυξημένο ποσοστό φέτος, υπήρξαν και υποψήφιοι που κατόρθωσαν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βαθμοί των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν στα σχολεία της επαγγελματικές εκπαίδευσης την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο οι βάσεις εισαγωγής και οι πίνακες των επιτυχόντων θα αναρτηθούν περί τα τέλη Αυγούστου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση