HomeΚΡΗΤΗΑισθητή βελτίωση του καιρού – Συννεφιά στην Κρήτη

Αισθητή βελτίωση του καιρού – Συννεφιά στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισθητά βελτιωμένος θα είναι την Τρίτη καιρός σε όλη τη χώρα, με μικρή εξασθένηση των βόρειων ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο στις βορειότερες κυρίως περιοχές θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση