HomeΚΡΗΤΗΣτο… στόχαστρο ιερόσυλων η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης – Έκλεψαν χρήματα και τάματα

Στο… στόχαστρο ιερόσυλων η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης – Έκλεψαν χρήματα και τάματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν δύο νεαροί που έβαλαν στο… μάτι τα τάματα και τα χρήματα των πιστών σε εκκλησία του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο νεαροί σήμερα το πρωί εισέβαλαν στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια Ηρακλείου και άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν μπροστά τους.

Άνοιξαν το παγκάρι και πήραν τα χρήματα ενώ άρπαξαν και τα τάματα των πιστών που βρίσκονταν μπροστά στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης.

Ωστόσο, η κίνηση των νεαρών έγινε αντιληπτοί από τους κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές του τόπου.

Οι άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν και εντόπισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν. Πάνω τους οι δύο νεαροί είχαν τα κλοπιμαία τα οποία επιστράφηκαν στην εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί είναι τοξικομανείς ενώ αυτή την ώρα κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές και αναμένεται να περάσουν από τον εισαγγελέα.

Το αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν, σήμερα (21.06.2015) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, το βράδυ της  20 προς 21.06.2015, οι συλληφθέντες αφού εισήλθαν σε Ιερό Ναό , αφαίρεσαν σαράντα (40) ασημένια τάματα από εικόνα του ναού.

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη, τα οποία και αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

248304 248303 248302 248300 248299 248298 248295

Διαφήμιση
Διαφήμιση