HomeΚΡΗΤΗΕξαιρετική η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου – Πρωτιές Ελλήνων και πλήθος κόσμου στις κερκίδες

Εξαιρετική η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου – Πρωτιές Ελλήνων και πλήθος κόσμου στις κερκίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτιές των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο Ηράκλειο.

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου προκειμένου να δει από κοντά το μεγάλο γεγονός του αθλητισμού αλλά και να θαυμάσει τους Έλληνες πρωταθλητές.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμε ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με μία σεμνή τελετή ενώ χαιρετισμοί απηύθηναν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός (δείτε εδώ).

STIBOS (9) STIBOS (1)

Πρωτιές των Ελλήνων – Την αρχή έκανε ο Αναστασάκης

Το Παγκρήτιο στάδιο φαίνεται ότι ήταν… γούρικο για την ελληνική αποστολή καθώς από το πρώτο κι όλας αγώνισμα, ο Μιχάλης Αναστασάκης κατέκτησε την τρίτη θέση στην σφυροβολία ενώ έσπασε και το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης, που αγωνίζεται με το σωματείο Ελ. Βενιζέλος, τερμάτισε στην δεύτερη θέση με βολή 72.55, γεγονός που έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ.

STIBOS (5) STIBOS (4)

Τρίτη θέση για τον Περικλή Ιακωβάκη – Συγκλόνισε όλο το Παγκρήτιο

Την τρίτη θέση της κούρσας των 400 μέτρων μετ’ εμποδίων κατέκτησε ο Περικλής Ιακωβάκης μετά από μία συγκλονιστική πορεία.

Ο Περικλής Ιακωβάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας ήταν πρώτος ωστόσο στα 350 μέτρα του βγήκε όλη η κούραση με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος.

Παρ’ όλα αυτά ο γνώριμος σε όλους Έλληνας πρωταθλητής καταχεικροτήθηκε από τον κόσμο που βρίσκεται στις κερκίδες του Παγκρητίου σταδίου.

248280 STIBOS (6)

Στην πρώτη θέση ο Λ. Τσάκωνας

Την πρώτη θέση στα 100 μέτρα κατάφερε και τερμάτισε ο Λυκούργος Τσάκωνας στους σημερινούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Παγκρήτιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μία πολύ δυνατή κούρσα και με χρόνο 10.32 έλαβε την πρώτη θέση.

STIBOS (11) STIBOS (12)

Πρωτιά της Ελλάδος και στο τριπλούν με την Παπαχρήστου

Άλλη μία πρωτιά έρχεται στην Ελλάδα από την Βούλα Παπαχρήστου η οποία πήρε την πρώτη θέση στο τριπλούν γυναικών.

Η Έλενα Παπαχρήστου με το πρώτο της άλμα κατάφερε και εξασφάλισε την πρώτη θέση καθώς ήταν 13.79.

Ο κόσμος όπως ήταν φυσικό την αποθέωσε.

STIBOS (8) STIBOS (3) STIBOS (2)

Πρώτη θέση και για την Νικόλ Κυριακοπούλου

Την πρώτη θέση κατέκτησε και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ γυναικών καθώς έφερε: 4.35, 4.45 και 4.55 ενώ προσπάθησε τρεις φορές στα 4.82 για πανελλήνιο ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερε.

Λίγη ώρα αργότερα ο Νικόλαος – Κωνσταντίνος Σκαρβέλης κατέκτησε την έκτη θέση στην σφαιροβολία ανδρών στα 18.40 και έδωσε 7 βαθμούς στην Ελλάδας ενώ η Ελένη Φιλάνδρα τερμάτισε 6η στα 800 μέτρα γυναικών.

Στα 400 μέτρα γυναικών η Ηρακλειώτισσα Ειρήνη Βασιλείου τερμάτισε 8η, η οποία ξεκίνησε καλά την κούρσα αλλά στο τέλος… λύγισε.

STIBOS (3) STIBOS (2) 248277 4

Διαφήμιση
Διαφήμιση