HomeΚΡΗΤΗ«Ξηλώνουν» τα ανενεργά περίπτερα στα Χανιά

«Ξηλώνουν» τα ανενεργά περίπτερα στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να προβαίνουμε στην απομάκρυνση έξι περιπτέρων, τα οποία είναι «σχολάζοντα» και δεν χρησιμοποιούνταν επί δεκαετίες, ενοχλώντας τόσο τους κατοίκους των Χανίων όσο και τους επισκέπτες της πόλης μας”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα Παρασκευή, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την επίσκεψή του στην Πλατεία 1866 όπου και ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης περιπτέρων από τα συνεργεία του Δήμου.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής βρίσκονται τα ζητήματα της καθημερινότητας του δημότη. “Θα ακολουθήσουν και άλλα περίπτερα, πρέπει όμως πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομικές και διοικητικές διαδικασίες. Πρόκειται για μία διαδικασία, που δεν είναι εύκολη, καθώς έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, έπειτα από εντολή μου οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, αναφέροντας ότι ο εξωραϊσμός της πόλης θα συνεχιστεί και με άλλους τρόπους.

“Υπάρχουν και άλλα περίπτερα, τα οποία μπορεί να μην είναι σχολάζοντα αλλά είναι ανενεργά, γι’ αυτό και θα κληθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες τους, καθώς τίθενται θέματα τόσο για την υγεία των δημοτών, το περιβάλλον και την αισθητική της πόλης μας”, ανέφερε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλης Κεμεσίδης.

periptera

Τα σημεία στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες απομάκρυνσης περιπτέρων είναι τα εξής:

  • Πλατεία 1866 – Απέναντι από το «Μέγαρο Πάνθεον»
  • Δυτική Πλευρά Πλατείας 1866
  • Ανατολική πλευρά πλατείας 1866
  • Κυδωνίας 73
  • Ελευθερίου Βενιζέλου – Έναντι Τράπεζας Χανίων
  • Ανδρέα Παπανδρέου, πλησίον Εθνικού Σταδίου Χανίων

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση