HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζει τις καθαρίστριες των σχολείων ο δήμος

Στηρίζει τις καθαρίστριες των σχολείων ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Ιούνιο του 2015 λήγει, με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων που για χρόνια ανανεώνουν 8,5 χιλιάδες καθαρίστριες στα σχολεία της χώρας με βάση το νόμο 4186/2013, άρθρο 50, παρ.1.
Όπως ορίζει η 2η παράγραφος του ίδιου άρθρου «για το διδακτικό έτος 2015-2016, οι συμβάσεις θα καταρτίζονται από τους οικείους δήμους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».
Είναι εκείνο το αναγκαίο προσωπικό στα σχολεία, που για χρόνια τώρα τελεί υπό εργασιακή προθεσμία, με άθλιο εργασιακά καθεστώς, που πληρώνεται πάντα έναντι και με καθυστέρηση μηνών και σηκώνει κατά κύριο λόγο στους ώμους του τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αφού το όποιο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πάντα ήταν λειψό και σήμερα στο μεγάλο του μέρος έχει και αυτό συνταξιοδοτηθεί.
Αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα και αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, με δεδομένα και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ένας δρόμος είναι ορατός: Οι χιλιάδες καθαρίστριες να οδηγηθούν σε απόλυση, αφού είναι απαγορευτική η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων με βάση το υφιστάμενο περιοριστικό πλαίσιο που διέπει τις προσλήψεις στους δήμους.
Με βάση τα παραπάνω, ως Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αιτούμαστε :
Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, χωρίς καθυστέρηση, να λύσουν αυτό το καίριο για τη λειτουργία των σχολείων ζήτημα.
Να ανανεωθούν σήμερα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων, διασφαλίζοντας η κυβέρνηση τη χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση