HomeΚΡΗΤΗΟλοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις του ΚΕΘΕΑ στα σχολεία

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις του ΚΕΘΕΑ στα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και αυτό το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 οι ενημερωτικές συναντήσεις της Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε γονείς – μέλη Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων. Οι παρεμβάσεις έγιναν στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 5ο Λύκειο Ηρακλείου, Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και Γυμνάσιο Αλικαρνασσού. Στόχος ήταν η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων γύρω από θέματα εξαρτήσεων.

Οι μαθητές δούλεψαν σε μικρές ομάδες, θέματα που απασχολούν τους έφηβους (αυτοεκτίμηση, χτίσιμο ταυτότητας, επικοινωνία, πίεση από συνομηλίκους). Επίσης είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από θέματα εξαρτήσεων που συναντούν οι νέοι τη σημερινή εποχή (χρήση ουσιών, τζόγο, διαδίκτυο, αλκοόλ) να ενημερωθούν για τα αίτια και τους «μύθους» γύρω από τις παράνομες και νόμιμες ουσίες. Δόθηκε η ευκαιρία να απαντηθούν απορίες και να αναζητηθούν δημιουργικοί διέξοδοι στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί ένας έφηβος σε μια δύσκολη φάση της ζωής του.

Ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν και στους γονείς με αντίστοιχη θεματολογία γύρω από τις εξαρτήσεις, δίνοντας την ευκαιρία να συζητηθούν οι δυσκολίες του ρόλου του σύγχρονου γονιού, τα προβλήματα στην επικοινωνία με τον έφηβο και η χρήση προστατευτικών μέτρων μέσα στην οικογένεια.

Οι δράσεις της Μονάδας Εφήβων θα συνεχιστούν με την νέα σχολική χρονιά, σε σχολεία του Ηρακλείου, μετά από αίτημα των ίδιων των σχολείων ή των συλλόγων γονέων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση