HomeΚΡΗΤΗΗ ανθρωπιστική κρίση στο Ηράκλειο σε αριθμούς – Στους 9.329 οι αναξιοπαθούντες

Η ανθρωπιστική κρίση στο Ηράκλειο σε αριθμούς – Στους 9.329 οι αναξιοπαθούντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σχετικά με το πλήθος των αναξιοπαθούντων στους δήμους του νομού Ηρακλείου. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που βρίσκεται αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής κρίσης προσεγγίζει ξεπερνά τις 9.000.

Στη σχετικά ανακοίνωση του ΕΚΗ επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας οι αιτήσεις αναξιοπαθούντων στον Ν. Ηρακλείου έφτασαν τις 9.329 και αφορούν , επίδομα σίτισης, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος καθώς και δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνετε αναλυτικά ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν στο Νομό Ηρακλείου.

krisi1

krisi2

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα του ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης τελείωσε στις  30/5/2015.

Όπως δείχνουν τα παραπάνω στοιχεία, υπογραμμίζεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΕΚΗ «τα μνημόνια άφησαν πίσω τους χιλιάδες απόρους και μεγάλες ανάγκες για βασικά αγαθά, με περισσότερους από 9.000 Ηρακλειώτες να υποβάλουν μέσα σε ένα μόνο μήνα αιτήσεις για πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα που προβλέπει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί Ευρώπη και Κυβέρνηση να βρούνε λύσεις εξάλειψης του παραπάνω προβλήματος, που δεν είναι άλλες από αναπτυξιακά μέτρα και  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση