HomeΚΡΗΤΗΣε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική οι δύο απο τους τρεις ένοπλους ληστές-Aνακοίνωση του ξενοδοχείου Creta Maris

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική οι δύο απο τους τρεις ένοπλους ληστές-Aνακοίνωση του ξενοδοχείου Creta Maris

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι δύο απο τους τρεις ένοπλους ληστές που χθες το βράδυ εισέβαλαν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου, προκειμένου να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της (δείτε εδώ).

Οι δράστες τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, ανταλλάσοντας πυρά με τους αστυνομικούς.

Πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας των δύο Κρητικών, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι και ψηλά στο πόδι αντίστοιχα, ενώ η ζωή του τρίτου συνεργού δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο καθώς τα τραύματα που έχει είναι ελαφρά.

Και οι δύο υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και βρίσκονται διασωληνωμένοι στην μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη προκειμένου να πέσει η αυξημένη εγκεφαλική πίεση που παρουσιάζει ο πρώτος που δέχτηκε πυρά στο κεφάλι ενώ ο δεύτερος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Οι άνδρες είναι φρουρούμενοι απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ λίγο νωρίτερα ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στους συγγενείς και στους αστυνομικούς χωρίς όμως το επεισόδιο να πάρει διαστάσεις (δείτε εδώ).

Και οι τρεις δράστες σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνώριμοι των αρχών και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν εμπλακεί σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση απο την αστυνομία για την επιχείρηση.

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Creta Maris Νίκος Βλασιάδης, ο οποίος ήταν παρόν κατά την διάρκεια της ένοπλης ληστείας περιγράφει με λεπτομέρειες την εξέλιξη του περιστατικού. Αναφέρει ότι έζησαν ένα τρομακτικό περιστατικό που όμως με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Το συγκεκριμένο συμβάν,  σίγουρα είναι πλήγμα για τον τουρισμό όμως, το θετικό είναι ότι σήμερα οι πελάτες του ξενοδοχείου νιώθουν πιο ασφαλής για τα ελληνικά ξενοδοχεία αλλά και για την δύναμη της ελληνικής αστυνομίας, παρά την περιπέτεια που έζησαν, τονίζει χαρακτηριστικά.

Μια Ισραηλινή τουρίστρια που βρισκόταν στον χώρο του ξενοδοχείου χθες το βράδυ, μιλάει στο Cretapost για το πως έζησε η ίδια την χθεσινή νύχτα, επισημαίνοντας ότι η εξυπηρέτηση και η οργάνωση που υπήρχε καθησύχασε την ίδια αλλά και την φίλη της, οι οποίες βρήκαν καταφύγιο στην παραλία.

Παράλληλα με σημερινή ανακοίνωση, το ξενοδοχείο Creta Maris κάνει λόγο για επιτυχημένη αντιμετώπιση της απόπειρας ληστείας που πραγματοποιήθηκε χθες λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Η ομάδα διοίκησης του ξενοδοχείου ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. και τις Τοπικές Αρχές για την άμεση επέμβασή τους, ενώ δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη για την αντιμετώπιση του συμβάντος από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χθες, Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, και ώρα 21:30 τρεις ένοπλοι άνδρες επιχείρησαν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο το οποίο στεγάζεται στην κεντρική είσοδο του Creta Maris. Το ξενοδοχείο ενημερώνει πως κανένας επισκέπτης ή εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε, ενώ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας αναστάτωσης.
Συγκεκριμένα, οι ληστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο ακινητοποιώντας με όπλα το προσωπικό ασφαλείας και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο. Το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο εκπαιδεύεται τακτικά σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, έδρασε άμεσα οδηγώντας τους επισκέπτες σε ασφαλές σημείο (προκαθορισμένο σημείο συγκέντρωσης), ενώ ο Διευθυντής κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Η εκπαιδευμένη ομάδα του ξενοδοχείου ασφάλισε όλες τις πόρτες γύρω από τον χώρο της υποδοχής και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, απομονώνοντας τους δράστες και διαφυλάσσοντας τους επισκέπτες.
Εντός λίγων λεπτών μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφθασε, η οποία κατέκλεισε την είσοδο του ξενοδοχείου, αποκλείοντας κάθε έξοδο διαφυγής των δραστών. Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και αφού είχαν εξέλθει από τον χώρο του ξενοδοχείου, πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν οι αστυνομικοί τα πυρά, τραυματίζοντάς τους. Οι τρεις άνδρες ήταν σεσημασμένοι, συνελήφθησαν και διακομίστηκαν από την αστυνομία στο νοσοκομείο.
Με τη λήξη των γεγονότων, ο διευθυντής του ξενοδοχείου κατευθύνθηκε στο σημείο συγκέντρωσης των πελατών, ενημερώνοντας τους για την ασφαλή λήξη του συμβάντος και παρέχοντάς τους τις αναγκαίες πληροφορίες και τη σχετική υποστήριξη. Παράλληλα, στο σημείο κατέφτασε η ηγεσία της ΕΛΑΣ καθώς και οι Τοπικές Αρχές και φορείς του τουρισμού, οι οποίοι βεβαιώθηκαν για την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων.
Η ομάδα διοίκησης του Creta Maris ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. και τις Τοπικές Αρχές για την άμεση επέμβασή τους, ενώ δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη για την αντιμετώπιση του συμβάντος από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση