HomeΚΡΗΤΗΑιματηρή απόπειρα ληστείας στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο

Αιματηρή απόπειρα ληστείας στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνικό τρόμου στήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο της Χερσονήσου, όπου χτύπησαν ένοπλοι ληστές.

Πιθανότατα στόχος τους ήταν το κοσμηματοπωλείο της μονάδας.

Μέσα σε δευτερόλεπτα μπροστά από το ξενοδοχείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς ο υπάλληλος πρόλαβε να ενεργοποιήσει το ειδικό σύστημα συναγερμού που υπάρχει.

247809Το ξενοδοχείο «έζωσαν» άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που πρόλαβαν να εκκενώσουν το χώρο της εισόδου από δεκάδες τουρίστες και καθήλωσαν τους ληστές παρά το γεγονός, ότι προσπάθησαν λυσσαλέα πυροβολώντας με τα καλάζνικωφ να διαφύγουν.

247781

247804Τρεις από τους ληστές, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν από τα πυρά των αστυνομικών. Ο ένας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί στο μέτωπο, ο άλλος στον ώμο και ο τρίτος στα πόδια.

Στο σημείο κατέφθασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για να μεταφέρουν τους τραυματίες ληστές.

Ο ένας τουλάχιστον έφυγε συνοδευόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις για το νοσοκομείο, ενώ επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν τρία οχήματα με διασώστες του ΕΚΑΒ.

247807Η περιοχή παραμένει «ζωσμένη» από πάνοπλους αστυνομικούς που συνεχίζουν την επιχείρηση καθώς δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν υπάρχει κι άλλος συνεργός ακόμη που κρύβεται στη γύρω περιοχή.

247771Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους ληστές είναι γνωστός Ηρακλειώτης φυγόδικος, ο οποίος φαίνεται να έχει τραυματιστεί στα πόδια και φαίνεται να είναι ένας από τους επικεφαλής της αδίστακτης συμμορίας.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ενόπλων σημειώθηκε περίπου στις 21:45 την Παρασκευή στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών δραστών.

Οι ένοπλοι λίγο πριν είχαν διαπράξει ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ληστών που προσπάθησαν να διαφύγουν και των αστυνομικών.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καλάσνικοφ των δραστών, τα κλοπιμαία, καθώς και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία.Δεν σημειώθηκε τραυματισμός αστυνομικού από την ανταλλαγή πυρών, ενώ δύο από τους δράστες είναι ελληνικής καταγωγής, με τον τρίτο να είναι υπήκοος Αλβανίας».

247777

247797

Διαφήμιση
Διαφήμιση