HomeΚΡΗΤΗΟ μελωδικότερος αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς, στο 11ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Ο μελωδικότερος αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς, στο 11ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σχέση παιδείας και πολιτισμού είναι αμφίδρομη. Και το ερώτημα αν η παιδεία γεννά τον πολιτισμό ή αν ο πολιτισμός διαμορφώνει την παιδεία είναι δύσκολο να απαντηθεί.

DSCN0606

Ο αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς στο 11ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου ήταν αμιγώς πολιτισμικός, αποτέλεσμα μίας συνεργασίας των νηπιαγωγών του και του Δήμου Ηρακλείου με την καταλυτική συνδρομή του πρωταγωνιστή της ημέρας, που δεν ήταν άλλος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Όσοι διέσχιζαν τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως μεταξύ 9 και 10:30 το πρωί έστρεφαν το κεφάλι στη μικρή αυλή του σχολείου, αφού οι μουσικοί της Φιλαρμονικής εκτελούσαν με τη γνωστή σε όλους μας συνέπεια και ικανότητα αγαπημένες, «ξεσηκωτικές», χαρούμενες μελωδίες για τους μικρούς μαθητές του 11ου Νηπιαγωγείου.

DSCN0582

Παιδικά τραγούδια, αγαπημένα soundtracks, βάλς και εμβατήρια, από την αυλή του σχολείου έδωσαν μία άλλη … νότα στην καθημερινότητα της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι εκπαιδευτικοί, Κική Καστάνη και Ρούλα Χαστά σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρία Καναβάκη, η οποία παρέστη στην εκδήλωση που ομολογουμένως σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στη γειτονιά του σχολείου, «φτιάχνοντας τη μέρα» πολλών περαστικών και γειτόνων, διοργάνωσαν μία εντελώς διαφορετική τελευταία ημέρα για τους μαθητές του σχολείου.

DSCN0583

Η Φιλαρμονική του Δήμου με επικεφαλής το μαέστρο Δημήτρη Βασμαρή οδήγησε μικρούς και μεγάλους σε ένα μελωδικό ταξίδι γνωριμίας με τα μουσικά όργανα. Υπό την καθοδήγηση της έμπειρης μουσικού Ντένης Σκανδαλάκη, τα παιδιά των 5 και 6 χρόνων ενημερώθηκαν με μία χειμαρρώδη και εντυπωσιακή μεταδοτικότητα για το πως λειτουργεί μία ορχήστρα, σε ποια είδη χωρίζονται τα μουσικά όργανα, ποιος είναι ο ήχος που βγάζουν, τι κάνει ένας μαέστρος με την μπαγκέτα του και πώς όλα μαζί τα μουσικά όργανα μπορούν να δημιουργήσουν ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα που μιλά κατευθείαν στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

DSCN0587

Μιλώντας στο cretapost οι δύο εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει μία δημιουργική σχολική χρονιά, ενώ η αντιδήμαρχος Παιδείας δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση τη φετινή σχολική χρονιά.

Καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε πολλές φορές σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν το μαγικό κόσμο της μουσικής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έγινε τόσο δημοφιλές στη διάρκεια του έτους, που όπως σημείωσε η κ. Καναβάκη διαμορφώνει την ανάγκη να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Εξάλλου, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο σχολείο μπορεί να επικοινωνήσει με την αντιδημαρχία Παιδείας ούτως ώστε η Φιλαρμονική να επισκεφτεί το χώρο του και να διδάξει πολιτισμό στα παιδιά.

DSCN0611

DSCN0609

DSCN0602

DSCN0600

DSCN0598

DSCN0596

DSCN0590

DSCN0591

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση