HomeΚΡΗΤΗΓαλάζια Σημαία στην παραλία του Creta Maris!

Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Creta Maris!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημη τελετή απονομής Γαλάζιας Σημαίας, Ανοιχτή Ημέρα Σχολείων και Καθαρισμός παραλίας!

Την Τρίτη 9 Ιουνίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η παραλία του Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία στα πλαίσια επίσημης τελετής που διοργανώθηκε την ίδια μέρα. Τα αυστηρά κριτήρια απόκτησης του συγκεκριμένου συμβόλου ποιότητας αποτελούν η καθαριότητα της θάλασσας και της ακτής, η οργάνωση της ακτής, η ασφάλεια των επισκεπτών, η προστασία της φύσης και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Στην εκδήλωση έπαρσης της σημαίας συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Άνω Γουβών, οι 170 μαθητές του οποίου ξεναγήθηκαν στη βιολογική φάρμα, στους κομποστοποιητές καθώς και στο σημείο Ανακύκλωσης του Creta Maris «Η ανάσα του πλανήτη». Προτού ωστόσο πάρουν μέρος στην τελετή απονομής της Γαλάζιας Σημαίας, ενημερώθηκαν για τους τρόπους που μπορούν να διατηρούν τις ακτές και τη θάλασσα καθαρή και στη συνέχεια συμμετείχαν σε καθαρισμό της παραλίας.

image007

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κος Γιάννης Μαστοράκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κος Θέμης Μουντράκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Χερσονήσου κος Σπύρος Κατσαμποξάκης, ο κος Μανώλης Μουκάκης διευθυντής του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Χερσονήσου καθώς και ο Λιμενάρχης Χερσονήσου κος Βασίλης Καψής. Οι εκπρόσωποι των θεσμών μαζί με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και τα παιδιά χειροκρότησαν τη Γαλάζια Σημαία, που κατέφθασε στην παραλία του Creta Maris δια του αέρα και πιο συγκεκριμένα με ένα αλεξίπτωτο. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Creta Maris Beach Resort, κος Νίκος Βλασιάδης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου κος Γιάννης Μαστοράκης πραγματοποίησαν την έπαρσή της χειροκροτώντας όλη την ομάδα του Creta Maris για τη σημαντική αυτή  βράβευση!

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort

image001Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Σχετικά με το σύμβολο ποιότητας  «Γαλάζια Σημαία»

image003Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας σε 49 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση