HomeΚΡΗΤΗΕθελοντική αιμοδοσία στα Χανιά

Εθελοντική αιμοδοσία στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν την Παρασκευή 12 Ιουνίου, από τις 09.00 έως τις 14.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο Δήμος Χανίων και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» με τη στήριξη του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Χανίων, του Συλλόγου Εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων.

Η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, ενώ, όπως επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα εθελοντισμού, Μανώλης Αδοντάκης, στόχος της δράσης είναι να μεταγγιστεί στη νέα γενιά η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε εθελοντικό μη αμειβόμενο αίμα.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Αδοντάκης παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Αγ. Γεώργιος” θα προβαίνουν σε δειγματοληψία μυελού των οστών.

epi-aimodosia-kardia

«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρόν, ώστε να γίνει συνείδηση σε όλους η σημασία της προσφοράς και του εθελοντισμού”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Μανώλης Φραγκάκης, συγχαίροντας παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» για την προσφορά τους.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» & Πρόεδρος της Ομάδας Νέων του Συλλόγου, Δημήτρης Παντελάκης,  το Σάββατο 13/6/2015 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί δρώμενο με θέμα τις ομάδες αίματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνεται ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία.

Την Κυριακή 14/6/2015 -Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – θα βραβευτούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εθελοντές αιμοδότες, όπου θα παρευρεθούν τρία μέλη του Συλλόγου, στις 17/6 εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αποκορώνου και στις 24/6 στις Καλύβες.

Τέλος, πράξη ζωής και αλληλεγγύης χαρακτήρισαν την αιμοδοσία και οι Σύλλογοι, που στηρίζουν τη δράση, που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Χανίων, καλώντας τόσο τα μέλη τους όσο και τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση