HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Κουρουμπλή με Ομοσπονδία ΑμεΑ Κρήτης

Συνάντηση Κουρουμπλή με Ομοσπονδία ΑμεΑ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Eπίσκεψη του Υπουργού Υγείας κου Παναγιώτη Κουρουπλή και του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης.

Κατά την συνάντηση, τέθηκαν υπόψιν των κ.κ. Κουρουπλή και Βαρδάκη, τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, όπως η συμμετοχή σε φάρμακα, οι επιτροπές ΚΕΠΑ που υπολειτουργούν, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, στην συγκεκριμένη κατηγορία των συνανθρώπων μας. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της οριστικοποίησης του ποσοστού αναπηρίας στις χρόνιες παθήσεις και η περικοπή του εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγίας – τετραπληγίας, κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα και για όσο διάστημα νοσηλεύονται.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Κουρουπλής όσο και ο κ. Βαρδάκης δεσμεύτηκαν ότι θα κινηθούν σε κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων αυτών, που χρόνια ταλανίζουν τα ΑμεΑ. Επιπλέον ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαβούλευση και την ερχόμενη εβδομάδα, θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα άρει πολλές αδικίες αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση  των κ.κ. Κουρουπλή και Βαρδάκη με την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η συνάντηση είχε κύριο θέμα την ανάπτυξη ενός δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση