HomeΚΡΗΤΗΉθελαν Ευρώπη και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια – Ανάμεσά τους και δύο παιδιά

Ήθελαν Ευρώπη και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια – Ανάμεσά τους και δύο παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όνειρα για ταξίδι στην Ευρώπη έκαναν 9 Σύροι που προσπάθησαν να φύγουν από την χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τις αρχές και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες που οδηγήθηκαν στα κρατητήρια μαζί με δύο ανήλικα παιδιά – 4 και 6 χρόνων.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες το πρωί, εντοπίστηκαν στο χώρο του αεροδρομίου έξι Σύροι, μεταξύ των οποίων 2 άνδρες ηλικίας 33 και 65 ετών, τέσσερις γυναίκες ηλικίας 27, 54, 26 και 66 ετών και δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 4 και 6 ετών.

Σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,  Αρχών Βουλγαρίας ο 33χρονος με την 27χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, Αρχών Γερμανίας η 54χρονη και η 26χρονη και Αρχών Πολωνίας ο 65χρονος και η 66χρονη, προκειμένου αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Παρίσι Γαλλίας.

Επιπλέον, χθες το απόγευμα, εντοπίστηκαν στο χώρο του αεροδρομίου ακόμα τρεις Σύροι ηλικίας 28, 33 και 27 ετών, και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Τσεχίας ο 28χρονος και Αρχών Πακιστάν ο 33χρονος, προκειμένου αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας, ενώ ο 27χρονος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Μολδαβίας, προκειμένου αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τις Βρυξέλλες Βελγίου.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση