HomeΚΡΗΤΗΔιάβαση… «μνημείο» εγκληματικής κρατικής αδιαφορίας

Διάβαση… «μνημείο» εγκληματικής κρατικής αδιαφορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για εγκληματική αδιαφορία καταγγέλλουν κάθε αρμόδιο φορέα οι κάτοικοι των Γουβών Ηρακλείου με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα με θύματα ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών. Πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία υπάρχει διάβαση πεζών με φωτισμό και φανάρια τα οποία όμως δεν λειτούργησαν ποτέ καθώς, έξι χρόνια μετά, δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιο είναι αρμόδιος να πληρώσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού.

Οι κάτοικοι της περιοχής που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να διασχίσουν την παλαιά εθνική οδό προσφέρθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι, ωστόσο όπως τους ενημέρωσαν ακόμη και ο φάκελος του έργου … αγνοείται.

Μνημείο της εγκληματικής κρατικής αδιαφορίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές αποτελεί η φωτιζόμενη διάβαση πεζών που κατασκευάστηκε πριν από περίπου έξι χρόνια στην παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου Αγίου Νικολάου, η οποία δε λειτούργησε ποτέ.

Η διάβαση διαμορφώθηκε, τα φανάρια τοποθετήθηκα, όπως και οι πυλώνες φωτισμού, όμως δεν άναψαν ποτέ. Και αυτό γιατί, δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιο είναι αρμόδιος να πληρώσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού.

Η συγκεκριμένη διάβαση βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο έχασε τη ζωή της το βράδυ της Τρίτης μια Βρετανίδα τουρίστρια επιχειρώντας να διασχίσει το δρόμο μαζί με το σύζυγο της, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Η οργή και η απογοήτευση των κατοίκων της περιοχής που τρέμουν για την ασφάλεια των παιδιών τους, περισσεύει, εκεί που λείπουν οι απαντήσεις.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Χερσονήσου για το συγκεκριμένο και αρκετά ακόμη σημεία του οδικού άξονα μέχρι τα Μάλια, έχει κατατεθεί πρόταση αναμόρφωσης στο υπουργείο δημοσίων έργων η οποία όμως δεν έχει καν εξεταστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση