HomeΚΡΗΤΗΕγκαίνια στο Info Point – Για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα μίλησε ο δήμαρχος Ηρακλείου

Εγκαίνια στο Info Point – Για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα μίλησε ο δήμαρχος Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα εγκαίνια του Info Point πραγματοποίησε  το απόγευμα της Παρασκεθής ο Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασσίμης. Ο κ. Κασσίμης ξεναγήθηκε στο χώρο από τους εργαζόμενους στη δομή ενώ στην αρχική του τοποθέτηση μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το εντυπωσιακό έργο.

info1

Το αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Στο χαιρετισμό του για το πρωτοποριακό γραφείο πληροφόρησης των επισκεπτών της πόλης με καινοτόμα διαδραστικά συστήματα από το ινστιτούτο πληροφορικής του ΙΤΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υπογράμμισε ότι «εγκαινιάζουμε σήμερα το info point του Δήμου Ηρακλείου, ένα πρωτοποριακό γραφείο ιστορικής, πολιτιστικής, και τουριστικής ενημέρωσης, με καινοτόμα διαδραστικά συστήματα. Η δημιουργία αυτού του χώρου ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της δική μας θητείας. Το έργο αυτό υλοποιήθηκε από το τοπικό πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Ηρακλείου με τη χρηματοδότηση του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» του Υπουργείου «Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντός και Ενέργειας».   Ήδη με τη λειτουργία του αυτούς τους μήνες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών του Ηρακλείου και πολλών συμπολιτών μας.

info3

Το Γραφείο Πληροφόρησης αποτελεί παράδειγμα ουσιαστικής αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων αλλά και άριστης συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης. Είναι ένας πρωτοποριακός χώρος προβολής και μακραίωνης πολιτιστικής διαδρομής της πόλης μας και ολόκληρης της Κρήτης, παρέχοντας στους επισκέπτες, με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, εναλλακτικούς τρόπους πληροφόρησης τους οποίους δημιούργησε το ινστιτούτο πληροφορικής του ΙΤΕ.

Το info point  του Δήμου Ηρακλείου είναι πλέον στη διάθεση των χιλιάδων επισκεπτών της πόλης μας οι οποίοι μπορούν να αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά είναι ανοικτό και προσιτό και σε όλους τους συμπολίτες μας, που θα θελήσουν, μέσω καινοτόμων τεχνολογιών, να γνωρίσουν όψεις τις πολιτιστικής παράδοσης του Ηρακλείου, και της Κρήτης.

info2

Σταθερή δική μας απόφαση είναι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού κλάδου της πόλης μας, υλοποιώντας και υποστηρίζοντας κάθε τομέα, χώρο και δράση που θα δίδει προοπτική σε αυτή την κατεύθυνση.»

Στα εγκαίνια του Info Point παραβρέθηκαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιάννης Ρασούλης, η αρμόδια για θέματα Δημοτικής Περιουσίας κα. Στέλλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιάννης  Κεφαλογιάννης.

Την όμορφη εκδήλωση και την ξενάγηση των καλεσμένων στο χώρο συνόδευσε το duo εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση