HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τα «μεσαρίτικα» μέσα ενημέρωσης

Συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τα «μεσαρίτικα» μέσα ενημέρωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση  παραχώρησε σήμερα, ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας – ο Μεσαρίτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ενημέρωσε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και διατύπωσε την αγωνία του για την γενικότερη ανάπτυξη της Μεσαράς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ο Τομεάρχης της Ν.Δ. αναφέρθηκε στον δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά, το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω τυπικών – νομικών ζητημάτων, και πιο συγκεκριμένα το οδικό τμήμα «Απομαρμά – Αγία Βαρβάρα».

IMG_1899

Όπως είπε: «Το έργο αφορά στην εργολαβία «σκούπα» Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά και είναι μέρος του οδικού άξονα «Ηράκλειο – Μεσαρά». Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, ο έλεγχος από το ΣΤΕ, η ενημέρωση της Βουλής και απομένει η συμβασιοποίηση, η οποία αντιμετωπίζει κωλύματα, καθώς η αναθέτουσα αρχή διαπίστωσε ότι το αντίγραφο πτυχίου του εργολάβου την ημέρα της δημοπρασίας δεν ίσχυε. Το ζήτημα βρίσκεται στη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών και στη Διεύθυνση Μητρώου Εργοληπτών του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μια ενδεχόμενη καθυστέρηση στην εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αναφορικά με την χρηματοδότηση του έργου καθότι συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του 2015.»

IMG_1903

Πρόταση: «Ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και διεκδίκηση του αυτονόητου. Το έργο πρέπει να τρέξει άμεσα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λ. Αυγενάκης έχει ήδη καταθέσει παρέμβαση αναφορικά με το θέμα προς ενημέρωση των αρμοδίων Υπουργών.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη μεγάλο έργο το οποίο έχει μεν ολοκληρωθεί αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς. Όπως εξήγησε:  «Το έργο της κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης ξεκίνησε τον  Ιανουάριο του 2012. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναδείξει τις αρχαιότητες της Φαιστού, της  Γόρτυνας και των Αστερουσίων. Ωστόσο, κατά την επίσκεψή μου την Παρασκευή 22/5/2015, ενημερωθήκα ότι ενώ η κτηριακή εγκατάσταση είναι έτοιμη να παραδοθεί σε λίγες ημέρες από την κατασκευάστρια εταιρεία, δεν υπάρχει ακόμη κυκλοφοριακή σύνδεση για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των επισκεπτών του Μουσείου, ενώ την ίδια ώρα ενημερωθήκα με έκπληξη ότι δεν έχει ξεκινήσει καν η Μουσειολογική Μελέτη.»

Πρόταση: «Η Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου κυκλοφοριακής σύνδεσης του μουσείου και η αρχαιολογική υπηρεσία άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενημερώσει επίσημα για το χρονοδιάγραμμα της Μουσειολογικής Μελέτης.»

IMG_1907

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λ. Αυγενάκης έχει ήδη καταθέσει παρέμβαση αναφορικά με το θέμα προς ενημέρωση των αρμοδίων Υπουργών.

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης σχολίασε εθελοντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς λέγοντας «Είναι πολύ ευχάριστο οι ενεργοί πολίτες της περιοχής μας να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και όχι μόνο ζητήματα. Εμείς οφείλουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και στην καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας. Ο τόπος είμαστε εμείς και πρέπει να βάζουμε τη δική μας πινελιά.

 

Πρόταση: «Ενίσχυση με κάθε τρόπο εθελοντικών πρωτοβουλιών και δημιουργία πεδίου συνεργασίας. Μπορεί τα οικονομικά της χώρας μας και των δήμων να είναι αδύναμα, όμως υπάρχει πλεόνασμα σε φιλότιμο των κατοίκων της περιοχής μας και αυτό μεταφράζεται από τις επαναλαμβανόμενα επιτυχημένες δράσεις σε όλη τη Μεσαρά, σε όλο το νομό, σε όλη την Κρήτη. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Είμαστε όλοι μας υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτές τις δομές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση