HomeΚΡΗΤΗΔήμος στα πρόθυρα του «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν»

Δήμος στα πρόθυρα του «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο, ο Δήμος Γόρτυνας, δεν θα μπορεί να αγοράσει καύσιμα, ούτε για να κινεί τα απορριμματοφόρα του, δεν θα μπορεί να κάνει διαγωνισμό για να αποκαταστήσει το γερασμένο μηχανολογικό εξοπλισμό του και τις γεωτρήσεις του ή να προχωρήσει στη συμβασιοποίηση έργων ενταγμένων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Το σκηνικό αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει ισχυρές κοινωνικές εκρήξεις, καθώς ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει ούτε αποκομιδή απορριμμάτων.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στο patris.gr, ο δήμαρχος Ν. Σχοιναράκης, προσπαθεί να κλείσει και νέο ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, ο οποίος είχε δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του Δήμου, μετά την παραδοχή ότι δεν μπορεί να επιβιώσει με άλλο τρόπο παρά μόνο με κάλυψη των οικονομικών εκκρεμοτήτων του, που θα του δώσουν τη δυνατότητα να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του.

Ωστόσο η πολιτική λύση αυτή αργεί, τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο Δήμος σε πολύ λίγο δεν θα μπορεί να διαχειριστεί ούτε τις υποτυπώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

aftodioikisi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση