HomeΚΡΗΤΗΤουρισμός ευεξίας με βάση την κρητική διατροφή

Τουρισμός ευεξίας με βάση την κρητική διατροφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρόγραμμα τουρισμού ευεξίας, το οποίο «ακουμπά» στον τουρισμό υγείας, δημιούργησε η εταιρεία Μεσογειακή Ευκρασία (eucrasia.com) με αφετηρία την Κρητική/Μεσογειακή διατροφή. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2014 σε συνεργασία με το Six Senses spa στις τρεις μονάδες του συγκροτήματος Elounda Hotels and Resorts στην Κρήτη, είχε ήδη 40 συμμετοχές, κυρίως από την Ελλάδα. Στον ενάμιση χρόνο που εφαρμόζεται το νέο concept διακρίθηκε από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Conde Nast Traveller για τον Τουρισμό Υγείας στον τομέα της καινοτομίας και της διεθνούς επιχειρηματικότητας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «Μost Progressive Detox».

Πρόκειται για την πιο επιστημονικά εξελιγμένη  συνδυαστική  μέθοδο μεταβολικής και ψυχοσωματικής εξισορρόπησης σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία εφαρμόζεται στα πλαίσια μιας εμπειρίας διακοπών και χαλάρωσης. Η Μεσογειακή Ευκρασία (Mediterranean Eucrasia) βασίζεται στην ολιστική ιπποκρατική θεωρία περί ρύθμισης των μεταβολικών οδών με φυσικά μέσα, δηλαδή διατροφή, άσκηση, χαλάρωση και αποκατάσταση. Αποτελεί  την πιο  επιστημονικά εξελιγμένη συνδυαστική μέθοδο μεταβολικής και ψυχοσωματικής  εξισορρόπησης σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία εφαρμόζεται στα πλαίσια μιας εμπειρίας διακοπών και χαλάρωσης. Ιδρυτές της είναι ο ειδικός στη Διατροφική Βιοχημεία και στη Μεταβολική Φυσική κ. Γιώργος Λέων και ο κ. Κλήμης Ασίκογλου.

Τα προγράμματα Intelligent Mediterranean Metabolic Homeostasis Therapy (ΙΜΜΟΤ – Εξυπνες Μεσογειακές Μεταβολικές Ομοιοστατικές Θεραπείες), είναι παγκοσμίως πρωτοποριακά και βασίζονται στην ολιστική ιπποκρατική θεωρία περί ρύθμισης των μεταβολικών οδών με φυσικά μέσα, δηλαδή διατροφή, άσκηση, χαλάρωση και αποκατάσταση, όπως τονίζει ο κ. Λέων. Δημιουργήθηκαν από την ομάδα ειδικών της Eucrasia, μετά από 20 χρόνια έρευνας σε πάνω από 12.000 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ασίκογλου, τα προγράμματα θα εφαρμόζονται από το νέο έτος και σε άλλα ξενοδοχεία της χώρας, καθώς η Eucrasia είναι σε συζητήσεις με μονάδες όπως το Sani Resort και το Porto Carras στη Χαλκιδική, αλλά και το συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία. Επίσης στην Αθήνα επίκειται συνεργασία με τη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του ΙΑΣΩ για την υποστήριξη των γυναικών που υποβάλλονται στη διαδικασία, δημιουργώντας βάση της Eucrasia στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club. Ενδιαφέρον υπάρχει και από επενδυτές για τη δημιουργία νέων μονάδων, με προδιαγραφές που να υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Πέρα όμως από την επέκταση και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η Eucrasia φιλοδοξεί να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ενώ, απώτερος στόχος των εμπνευστών του προγράμματος, είναι η δημιουργία μιας ακαδημίας για την εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και της δημιουργίας προτύπου σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της χώρας για υιοθέτηση από ξενοδοχειακές μονάδες.

Η επιστημονική ομάδα της Eucrasia αποτελείται από 11 γιατρούς και 12 θεραπευτές και συνεργάζεται με διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια όπως αυτά του  Τμήματος Βιοχημείας και Βιοδιαθεσιμότητας του Πανεπιστήμιου Λάρισας και της Τοξικολογίας και Ειδικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και με  Ινστιτούτα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Τα προγράμματα έχουν διάρκεια τέσσερις, επτά και 11 ημέρες. Το κόστος για το τετραήμερο πρόγραμμα ξεκινά από 5.000 ευρώ το άτομο, για τις επτά ημέρες κυμαίνεται από 14.000 – 16.000 ευρώ το άτομο και για τις 11 ημέρες από 18.000 έως 21.000 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει όλο το πακέτο διαμονής, ιατρικών εξετάσεων, διατροφής και δραστηριοτήτων. Εφέτος θα πραγματοποιηθούν πέντε προγράμματα τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και παρά το υψηλό κόστος υπάρχει ενδιαφέρον από το εσωτερικό και το εξωτερικό, μέσω της συνεργασίας στην Αγγλία με το εξειδικευμένο γραφείο Healing Holiday, αλλά και από τη ρωσική αγορά. Με δεδομένο δε ότι αυτά τα προγράμματα έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν με επιτυχία σε επαγγελματίες αθλητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπάρχει επικοινωνία με την Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Τα πέντε εξειδικευμένα προγράμματα ΙΜΜΟΤ είναι:

  1. TOTAL IMMOT – Για εξισορρόπηση της Μεταβολικής Ομοιοστασίας
  2. IMMOT for BODY – Για αναζωογόνηση και αντιγήρανση
  3. IMMOT for IMMUNITY BOOSTING – Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  4. IMMOT for ATHLETES – Για προετοιμασία αγώνων και φυσική αποκατάσταση αθλητών
  5. IMMOT for Performers and Public Speakers – Για Voice Wellness και Vocal Fitness

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αφού επιλέξουν ένα από τα πέντε εξειδικευμένα ΙΜΜΟΤ και ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ακολουθούν ειδικά καταρτισμένο ατομικό ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής, άσκησης, χαλάρωσης, ενεργητικής και παθητικής αποκατάστασης και εκπαίδευσης μέσω των ειδικών της επιστημονικής ομάδας και των ειδικών του spa, απολαμβάνοντας παράλληλα τις διακοπές τους.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση