HomeΚΡΗΤΗΠ. Καμμένος: «Θα διευκολύνουμε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενάντια στην τρομοκρατία»

Π. Καμμένος: «Θα διευκολύνουμε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενάντια στην τρομοκρατία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαίτση και τον Βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη, παρέστη στην έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), επισκέφθηκε τα Α/Φ επιφυλακής (Readiness) της 343 M, την V Μεραρχία Κρητών και το Ναύσταθμο Κρήτης.

Το κύριο θέμα του φετινού συνεδρίου του ΚΕΝΑΠ, που διεξάγεται από 2 έως 4 Ιουνίου 2015, είναι οι παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις ενεργειακής ασφάλειας στο θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ στις εργασίες του συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί και Ανώτατοι Αξιωματικοί από κράτη-μέλη της Συμμαχίας και χώρες Εταίρους.

kammenos2

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε ακόλουθο χαιρετισμό στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Κρήτη με τις εκτεταμένες υψηλής ποιότητας και επιχειρησιακής αξίας αεροναυτικές της εγκαταστάσεις και τις μοναδικές, σε συμμαχικό επίπεδο, εγκαταστάσεις ναυτικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και επισκευών ναυτικών μονάδων και οπλικών συστημάτων, αποτελεί ένα, κομβικά τοποθετημένο, ΄΄γιγάντιο αεροπλανοφόρο΄΄.

Για το μείζον ζήτημα των ημερών, την εγκατάσταση κι άλλων νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος στην ομιλία του υπογράμμισε:

«Το ΝΑΤΟ απαιτείται να αναδιατάξει την πολιτική του στη Νότια Πτέρυγά του, εκεί που οι κίνδυνοι είναι πλέον συγκεκριμένοι, και να μη δείχνουμε εμμονές σε υπερβολικούς και διογκωμένους κινδύνους του Βόρειου τομέα.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας, ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση