HomeΚΡΗΤΗΟ δήμος Γόρτυνας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ο δήμος Γόρτυνας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου ο Δήμος Γόρτυνας προσκαλεί τους Τοπικούς Φορείς και τους κατά τόπους Πολιτιστικούς/Περιβαλλοντολογικούς Συλλόγους να εντάξουν στον πρόγραμμά τους δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

imera perivallontos

Εκ μέρους του δήμου θα σταλεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλα τα σχολεία του δήμου για να συμπεριλάβουν εκπαιδευτικές δράσεις στο ημερήσιο πρόγραμμα τους προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας.

–           Ορίζει περίοδο εορτασμού από την Παρασκευή 5 Ιουνίου έως και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

–           Παράλληλα καλούνται οι μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το περιβάλλον στον Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, στέλνοντας το μήνυμα τους είτε με μια ζωγραφιά  είτε με μια επιστολή, μέχρι την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2015. Οι ζωγραφιές των μαθητών θα εκτεθούν στο Δημοτικό κατάστημα της έδρας του δήμου Γόρτυνας στις 05 Ιουνίου 2015 και οι προτάσεις τους θα δημοσιευθούν στα Μέσα μαζικής  δικτύωσης και ενημέρωσης.

–           Οι  τρεις καλύτερες ζωγραφιές από κάθε Νηπιαγωγείο του δήμου θα βραβευτούν με έπαινο συμμετοχής.

–           Όλες οι ζωγραφιές των παιδιών θα μεταφερθούν στον χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας /Αγορά προκειμένου να μας συντροφεύουν κατά την διάρκεια του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου & Παραδοσιακής Μουσικής του οποίου η έναρξη θα είναι 9 Ιουνίου 2015 και  η λήξη στις 14 Ιουνίου 2015.

–           Θα διεξαχθεί ομιλία με θέμα την  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στις 05 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 από την κ. Όλγα Χρήστου δρ. Χημικός Μηχανικός του ΕΣΔΑΚ στο Δημοτικό κατάστημα της έδρας του Δήμου. Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους.

–           Θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Επιπλέον θα υπάρξουν κατά τόπους παράλληλες δράσεις από τοπικούς φορείς όπως:

–           Αποψίλωση

–           Ασβέστωμα εγκαταλελειμμένων οικιών

–           Περισυλλογή απορριμμάτων από τους δρόμους

–           Φύτευση καλλωπιστικών φυτών

Με  σύνθημα «Όλοι μαζί για έναν όμορφο Δήμο Γόρτυνας» ας προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από το να σεβόμαστε τον τόπο που μας φιλοξενεί.

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας πρέπει να γίνει καθημερινή μας προτεραιότητα κάθε ημέρα πρέπει να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος», καθώς έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Συνεχώς οφείλουμε να αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, μεταφέροντας το παράδειγμά εμείς οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας, το μήνυμα της αγάπης προς το περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την αφορμή για  τον καθένα μας, ώστε να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη, να αναλογιστούμε τον καθημερινό «βιασμό» που υφίσταται η Γη από τις δραστηριότητές μας και να ευαισθητοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον και στο φυσικό κόσμο.

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να φροντίζουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, απολαμβάνοντας τα πολύτιμα οφέλη και αγαθά του»

Διαφήμιση
Διαφήμιση