HomeΚΡΗΤΗΣτο Υπουργείο Εργασίας, το πρόβλημα των Κέντρων Φροντίδας ατόμων με αναπηρία

Στο Υπουργείο Εργασίας, το πρόβλημα των Κέντρων Φροντίδας ατόμων με αναπηρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έντονη αγωνία τους αναφορικά με το πρόβλημα χρηματοδότησης που έχει προκύψει σχετικά με τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία εξέφρασαν σύσσωμα, όπως είχε συναποφασιστεί στην Παγκρήτια Σύσκεψη του δικτύου ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Κρήτης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων του Ν. Ηρακλείου σε συνάντησή τους με την Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Η αφορμή δόθηκε από την καθυστέρηση καταβολής της τέταρτης δόσης του τελευταίου κύκλου της Δράσης για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να είναι στον αέρα.

Η Αναπληρωτής Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση των δομών είναι εξασφαλισμένη, καθώς ήδη έχει διαβιβαστεί στο Υπ. Εσωτερικών το απαραίτητο ποσό για την πληρωμή των δικαιούχων και την συνέχιση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και δεν χρειάζεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει εκ νέου το χρηματοδοτικό Πλαίσιο, μετά και την ψήφιση της τροπολογίας για τα ΚΗΦΗ ΚΑΙ ΚΔΗΦ.Α.μέΑ, όπως συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 35 του Ν.4325/2015.

“Οι ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχονται από τις δομές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα ΑμεΑ, έχουν εξασφαλιστεί και δεσμευόμαστε για την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας αυτών (κατόπιν αξιολόγησης)”, δήλωσε η Αρμόδια Υπουργός και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους τον συμβουλευτικό τους ρόλο στη δημιουργία νέων δομών σε περιοχές που το έχουν ανάγκη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης σε περιοχές που χρήζουν της άμεσης Κρατικής Πρόνοιας.

Στη συνάντηση, που έκλεισε με θετικό πρόσημο, παρευρέθησαν οι κ.κ. βουλευτές Ηρακλείου Βαρδάκης, Δαμαβολίτης, Δανέλης, Κριτσωτάκης & Αυγενάκης, ενώ από πλευράς Υπουργείου η Γεν. Γραμματέας της Πρόνοιας κα. Κουτσουρή, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Πουρνιάς, καθώς και Γεν. Γραμματέας του Υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδης. Παρών και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. κος Λυμβαίος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την άμεση επέμβαση και λύση, ενώ δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του κου Κεγκέρογλου για λόγους υγείας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση