HomeΚΡΗΤΗΓ. Ρωμανιάς: Αμετακίνητοι οι δανειστές για μείωση των συντάξεων

Γ. Ρωμανιάς: Αμετακίνητοι οι δανειστές για μείωση των συντάξεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμετακίνητοι στην μείωση των συντάξεων παραμένουν οι δανειστές σύμφωνα με τον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να μην δέχεται να αφήσει πίσω τις κόκκινες γραμμές της.

r1Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για το ασφαλιστικό ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως «οι δανειστές δεν έχουν μετακινηθεί ούτε κατά 1 εκατοστό από αυτά που ζητούσαν πέρυσι. Είναι εντυπωσιακό ότι παρότι έγινε η μέχρι τώρα συζήτηση και η διαπραγμάτευση, παρά του ότι υπήρξαν επιχειρήματα από εμάς ακλόνητα, φαίνεται ότι αυτοί δεν τα κατάλαβαν, δεν τα έλαβαν υπόψιν…ότι κάτι περίεργο συμβαίνει» είπε ο κ. Ρωμανιάς, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει μια επιμονή από τους δανειστές που είναι ανεξήγητη. Αυτά έλεγαν πέρυσι, αυτά λένε και τώρα. Είναι λοιπόν ένα θέμα που δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Φαίνεται και το λέω ανεπιφύλακτα, ότι κυριαρχούν όχι τεχνοκρατικά, όχι ασφαλιστικά αλλά πολιτικά κριτήρια. Πιέζετε η κυβέρνηση για ζητήματα που δεν μπορεί να δεχθεί σε καμία περίπτωση.»

r2 (1)Ο γ.γ. μίλησε και για το σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή ώστε να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. « Έχουμε εντοπίσει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης τις οποίες μετράμε για τι χρήματα μπορεί να αποδώσει η κάθε μια, στη συνέχεια έχουμε το ταμείο εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης που σημαίνει ότι θα πάρουμε ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και θα την μεταβιβάσουμε στο ασφαλιστικό σύστημα, έχουμε τον ΑΚΑΓΕ, και με τον τελευταίο νόμο των 100 δόσεων που έδωσε μόνο τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα αλλά να μπουν σε μια σειρά ώστε να αρχίσουν να πληρώνουν. Αν συμμαζευτούν όλα αυτά μπορεί να αποκατασταθεί η απώλεια των ασφαλιστικών ταμείων για το PSI που ήταν 25 δις ευρώ».

Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ενώ έγιναν πολλά ερωτήματα προς τον κ. Ρωμανιά τόσο κατά τη διάρκεια της όσο και μετά.
HaniotikaNea 

Διαφήμιση
Διαφήμιση