HomeΚΡΗΤΗΈργα-παρεμβάσεις σε περισσότερα από 400 σημεία στον ΒΟΑΚ

Έργα-παρεμβάσεις σε περισσότερα από 400 σημεία στον ΒΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με παρεμβάσεις-έργα σε περισσότερα από 400 σημεία στον ΒΟΑΚ και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού η Περιφέρεια Κρήτης επιχειρεί και αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια στο νησί, ενώ αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η μεγάλη εργολαβία ύψους 20 εκ. ευρώ στον Βόρειο Οδικό Άξονα όπου θα γίνουν έργα ασφαλτικών, διαγραμμίσεις, καθαρισμοί, φωτισμός, οριζόντια και κάθετη σήμανση. Τα παραπάνω επεσήμανε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο υπογραφής σύμβασης του 7ου υποέργου «Δρόμος Γάζι-Κρουσώνας, τμήμα κόμβος Γαζίου διακλάδωση προς Καλέσσα, με τους κόμβους Καβροχωρίου, Καλεσίων και Κορφών-Στηθαία ασφαλείας». Το έργο έχει προϋπολογισμό 500 χιλ ευρώ και η σχετική σύμβαση συνυπέγραψαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής εταιρείας «Καλλινικίδης Γ. Χαράλαμπος», με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη και του αναπληρωτή διευθυντή διεύθυνσης τεχνικών έργων ΠΕ Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη.
Ειδικότερα το έργο προβλέπει τη τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο δρόμο Γάζι – Κρουσώνας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Κόμβο Γαζίου έως διασταύρωση προς Καλέσσα, μήκους 4.412,29 μέτρων, καθώς και στους ισόπεδους κόμβους Καβροχωρίου, Καλεσίων, Λουτρακίου και Κορφών έτσι ώστε με το πέρας της κατασκευής να δοθεί προς χρήση ένας ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής δρόμος.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε ότι, «με την δημοπράτηση αυτή ολοκληρώνεται και αποδίδουμε ένα σύγχρονο δρόμο ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργολαβίες. Γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ξεπεράσουν τα 20 εκ. ευρώ στην παρούσα φάση. Ήδη ο ανάδοχος του έργου για τον ΒΟΑΚ ξεκινά αυτή την εβδομάδα και προβλέπεται η εκτέλεση ασφαλτικών, διαγραμμίσεις, καθαρισμοί, φωτισμός, οριζόντια-κάθετη σήμανση. Επίσης «βγαίνουν» και οι εργολαβίες από τις ζημιές που έχουν γίνει από τις βροχοπτώσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ήδη είναι σε εξέλιξη όλοι οι διαγωνισμοί και μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάμε ότι θα ολοκληρωθούν» και πρόσθεσε: «Επίσης έχουμε προετοιμάσει μελέτες με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» που βρίσκονται στο τελικό στάδιο περιβαλλοντικών εγκρίσεων και θα μας δώσει τη δυνατότητα στη νέα Προγραμματική Περίοδο να εντάξουμε έργα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Παρεμβάσεις οι οποίες θα ξεπερνούν τις 100 για κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Έτσι, περίπου σε 400 με 500 σημεία σε όλη την Κρήτη, μαζί με τα έργα-εργολαβίες των 20 εκ. ευρώ στον ΒΟΑΚ, παρατηρούμε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια Κρήτης προσπαθεί, ολοκληρώνει και δημοπρατεί μελέτες με την προϋπόθεση βεβαίως να υπάρχουν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση