HomeΚΡΗΤΗΜήνυση από τους εργαζόμενους σε ξενοδόχο που οφείλει δεδουλευμένα

Μήνυση από τους εργαζόμενους σε ξενοδόχο που οφείλει δεδουλευμένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ο σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου υπέβαλε μήνυση σε βάρος γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας, για τη μη καταβολή του μισθού του Απριλίου στους εργαζομένους.

Σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος επισημαίνει ότι στο εξής, κάθε φορά που θα γίνεται καταγγελία από εργαζομένους για μη καταβολή δεδουλευμένων θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία προκειμένου οι ασυνεπείς εργοδότες να βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυτόφωρο.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων σημειώνει:

«Για να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο το Σωματείο μας υπέβαλε μήνυση δια του Προέδρου του σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα ,για την μη πληρωμή του μισθού Απριλίου .Αναζητήθηκαν από την Αστυνομία ο εργοδότης ή ο εκπρόσωπος του αλλά δεν βρέθηκαν στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρωστάει από πέρυσι   την άδεια και το επίδομα αδείας έχει υπογράψει στις ατομικές συμβάσεις την πληρωμή μισθού στις  είκοσι του επόμενου μήνα και παρόλα αυτά συνεχίζει να έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Ενημερώνουμε τους εργοδότες ότι σε κάθε καταγγελία εργαζομένων για την μη πληρωμή μισθού θα ζητάμε με την αυτόφωρη διαδικασία την ποινική τους  δίωξη.

Πρέπει επιτέλους οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις , ατομικές συμβάσεις, εντατικοποίηση εργασίας, αυξήσεις στο φόρο μισθωτών υπηρεσιών να πληρώνεται στην ώρα τους και μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση να διέφυγαν την σύλληψη οι υπεύθυνοι αλλά κάποια στιγμή κάποιοι θα πάνε μέσα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση