HomeΚΡΗΤΗΒρετανός τουρίστας κινδύνευσε με ιστιοφόρο στο Μπάλο

Βρετανός τουρίστας κινδύνευσε με ιστιοφόρο στο Μπάλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιχείρηση στήθηκε χθες από το Λιμεναρχείο Κισσάμου για τη διάσωση βρετανού τουρίστα το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαινε προσάραξε στα βράχια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει. Χάρη στην έγκαιρη βοήθεια των λιμενικών, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και η περιπέτεια είχε αίσια έκβαση.

Η επιχείρηση έγινε με το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης. Στο σημείο όπου υπέδειξε ο βρετανός τουρίστας μετέβησαν με το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Χ. 564, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κισσάμου μαζί με εξειδικευμένο δύτη καταδυτικού κέντρου, οι οποίοι και εντόπισαν το ιστιοφόρο «LIA» με σημαία Αγγλίας πάνω στα βράχια της ακτής, με τον αλλοδαπό κυβερνήτη του και μοναδικό επιβαίνοντα, να είναι καλά στην υγεία του.

Μετά από την απαραίτητη αυτοψία που διενεργήθηκε στο «LIA» από τον δύτη, διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί οι άγκυρες και ότι είχε υπάρξει ρήγμα στην αριστερή πλευρά του, μήκους περίπου ενός 1 μέτρου με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ιστιοφόρο  επιτηρείται από λιμενικούς μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να καταστεί ξανά αξιόπλοο.

Φωτό αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση