HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης «Η Κυβέρνηση κάνει πως δε βλέπει τις ευθύνες της για τα αεροδρόμια»

Αυγενάκης «Η Κυβέρνηση κάνει πως δε βλέπει τις ευθύνες της για τα αεροδρόμια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις επισκέψεις σε μεγάλες υποδομές της Κρήτης και συγκεκριμένα σε υποδομές των αερομεταφορών συνεχίζει τη περιοδεία του σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου, ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

IMG_1703

Αεροδρόμιο Χανίων και προς παραχώρηση περιφερειακά αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» είναι ένα από τα 7+7 προς παραχώρηση αεροδρόμια, μια αποκρατικοποίηση, παρά τα διαπιστωμένα οφέλη της για την οικονομία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Η αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην οποία προχώρησε η προηγούμενη Κυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών για τη χώρα καθώς αποφέρει άμεσα έσοδα 1,234 δις ευρώ και 22,9 εκ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα. Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου €330 εκατ. ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε ποσό περίπου €1,4 δισ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος. Εκτός όμως από το οικονομικό όφελος η εν λόγω σύμβαση παραχώρησης αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, δημιουργώντας παράλληλα 1450 άμεσες  και 15000 θέσεις έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Όπως σχολίασε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «Η Κυβέρνηση με μια σειρά αντιφατικών δηλώσεων συσκοτίζει ακόμη περισσότερο τη θέση της, απομακρύνει με τη στάση της τους επενδυτές, σε μία αναμφισβήτητα επικερδή και με μεγάλα οφέλη για τη χώρα μας συμφωνία.»

IMG_1713

Ελλείψεις στον αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Την ίδια στιγμή το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο από πλευράς επισκεπτών και πτήσεων σε ετήσια βάση, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ωστόσο, παρά την ιδιαίτερη σημασία του για την τουριστική ανάπτυξη του Ηρακλείου, της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα, έχει πολλές ελλείψεις σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα και την ασφάλειά του, αλλά και την εσωτερική και εθνική ασφάλεια. Ο Τομεάρχης της Ν.Δ. τόνισε ότι: «Η σημερινή Κυβέρνηση, δεν έχει χορηγήσει ούτε 1€ για τις λειτουργικές δαπάνες του αεροδρομίου. Ένα αεροδρόμιο που αποτελεί πύλη εισόδου τουριστών για την Κρήτη και την Ελλάδα, καθίσταται προβληματικό από την αδιαφορία της Κυβέρνησης. Παρά τις δεσμεύσεις που ακούστηκαν δια στόματος Σταθάκη – Σπίρτζη στο Υπουργείο Υποδομών- Μεταφορών, τίποτα απολύτως δεν έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα».

IMG_1735

Αεροδρόμιο Σητείας

Ο Τομεάρχης της Ν.Δ. επισκέφθηκε εχθές το αεροδρόμιο Σητείας, στο οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα έργα αναβάθμισής του. Το έργο της αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Σητείας είναι ένα ταλαιπωρημένο έργο και περιλάμβανε την κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού και τη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 20.2.2006 με προϋπολογισμό 28 εκατομμύρια ευρώ. Όπως σχολίασε ο κ. Λ. Αυγενάκης «Είναι ντροπή, ένα καινούριο, αναβαθμισμένο και παραδομένο στην ώρα του έργο για να προλάβουμε την φετινή καλοκαιρινή σεζόν, να μη λειτουργεί, γιατί δε χορηγούνται ποσά της τάξης των  30.000-40.000 € για να μπορεί να λειτουργήσει. Δεν είναι μόνο ντροπή, είναι αδιαφορία απέναντι στην Κρήτη».

Ακύρωση διαγωνισμού για 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση ακυρώνει γραπτό διαγωνισμό προγραμματισμένο στις αρχές του καλοκαιριού για 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (κλάδος ΠΕ/2). Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Κυβέρνηση προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κλάδος των αερομεταφορών στη χώρα μας και στην Κρήτη έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.  Με την επιπόλαιη πράξη του ο κ. Σπίρτζης για την ακύρωση του διαγωνισμού για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δείχνει ότι όχι μόνο αγνοεί το μέιζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια, αλλά και τα ζητήματα ασφαλείας που αυτή η κίνηση εγείρει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση