HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι οι ελεγκτές «μαϊμού»

Συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι οι ελεγκτές «μαϊμού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες απο πολίτες, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα απάτης απο επιτήδειους. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας περιστατικά στον νομό Ρεθύμνου αλλά και στον νομό Χανίων όπου άγνωστοι προσποιούμενοι τους ελεγκτές είχαν αποσπάσει χρήματα απο επιχειρηματίες.

Μια νέα απόπειρα απάτης σημειώθηκε αυτήν την φορά στο Ηράκλειο όπου επιτήδειος παρουσιάστηκε ως ελεγκτής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε έμπορο ζωοτροφών και δηλώνοντας ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας ζήτησε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 33 ευρώ καθώς σε λίγες ημέρες θα γινόταν έλεγχος στην επιχείρηση του.

Ο έμπορος όμως ήταν ήδη υποψιασμένος απο τα προηγούμενα περιστατικά που είχαν σημειωθεί και έτσι ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Η Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με ανακοίνωση της τονίζει ότι για τους ελέγχους που διενεργεί σε Τρόφιμα Φυτικής και Ζωικής προέλευσης καθώς και σε ζωοτροφές, δεν καταβάλλεται κανένα χρηματικό ποσό στους ελεγκτές υπαλλήλους.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να κατατεθεί κάποιο παράβολο, κατατίθεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο, είτε για λογαριασμό της Περιφέρειας, είτε για λογαριασμό του Υπουργείου, γι αυτό και η υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες, ώστε να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση