HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση Μαριά για τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους

Παρέμβαση Μαριά για τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση για τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους έκανε στις 18/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη των κρατών όσο τα κράτη βαρύνονται με δυσβάστακτα χρέη. Για το λόγο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του Σεπτεμβρίου 2014 για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους για να πάψουν οι τοκογλύφοι δανειστές και το ΔΝΤ να αντιμετωπίζει τα κυρίαρχα κράτη ως επιχειρήσεις. Γι’ αυτό πρέπει να γίνει διαγραφή των κρατικών χρεών του αναπτυσσόμενου κόσμου».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στο πλαίσιο της ευρωζώνης τα κράτη που μπήκαν σε μνημόνιο οφείλουν να αξιοποιήσουν τον Κανονισμό 472/2013 της Ε.Ε. και να προχωρήσουν σε λογιστικό έλεγχο του χρέους και στη συνέχεια σε διαγραφή του επονείδιστου χρέους. Η πατρίδα μου, η Ελλάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ πήρε ως δάνεια από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. 214 δισ. ευρώ, εντούτοις έχει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ανέργους και χιλιάδες φτωχούς. Που πήγαν τα λεφτά; Δεν επέστρεψαν στις τσέπες των δανειστών; Μα αυτό έγινε ακριβώς».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Γι’ αυτό, λοιπόν,  το κερδοσκοπικό γαϊτανάκι πρέπει να σταματήσει. Κι αυτό θα γίνει όταν η Ελλάδα προχωρήσει στη διαγραφή του επονείδιστου  χρέους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση