HomeΚΡΗΤΗΑισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, μετά τις συναντήσεις με τοπικούς φορείς

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, μετά τις συναντήσεις με τοπικούς φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου αλλά και των τοπικών φορέων προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα θέματα που απασχολούν παραγωγούς και κτηνοτρόφους στην Κρήτη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός  συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης και Σωκράτης Βαρδάκης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιώργος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στη συνάντηση αυτή με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης συζητήθηκαν θέματα του πρωτογενούς τομέα, στο Δήμο Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, αφού ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί ούτε 1 ευρώ για πλακοστρώσεις και καλντερίμια από τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος έχει ουσιαστικά προβλήματα», ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναίνεσε με τη θέση του Υπουργού, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις αγροτικές οδούς και το αρδευτικό νερό, αναφέρθηκε δε και στα βασικά προβλήματα των αγροτικών περιοχών του Δήμου Ηρακλείου.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής κατηγορίας των ελαιόδεντρων από τα υπόλοιπα δέντρα, αφού το λάδι αποτελεί εθνικό εξαγώγιμο προϊόν.
«Τα ελαιόδεντρα θα πρέπει να τύχουν μίας άλλης μεταχείρισης ευνοϊκότερης» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.
Επεσήμανε, ακόμα, την αναγκαιότητα προγράμματος αναμπέλωσης που θα αφορά στα επιτραπέζια σταφύλια και αναφέρθηκε στην οικοτεχνία που χρειάζεται θεσμικό πλαίσιο, με δεδομένο το γεγονός ότι βοηθά τα μικρά νοικοκυριά να ενισχύουν το οικογενειακό τους εισόδημα και στηρίζουν έτσι την τοπική οικονομία ενώ παράλληλα παραμένουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η χώρα άλλαξε σελίδα και ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια έντιμη συμφωνία.

Παράλληλα όσον αφορά την μείωση των επιδοτήσεων δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει λύση αλλά όχι πριν απο το 2017.

 

Στην συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε την Γεωργική Σχολή Μεσαράς, ενώ τον υποδέχτηκε η διευθύντρια της Σχολής κ. Χαλκιαδάκη, φορείς, καθηγητές και μαθητές. Σε σύντομη ξενάγηση η κ. Χαλκιαδάκη τόνισε την αδιάκοπη προσφορά της Σχολής στην περιοχή της Μεσαράς από το 1920.

Επισήμανε την μη αξιοποίηση των υποδομών για την κάλυψη των αναγκών της στέγασης και σίτισης των μαθητών, τη στελέχωση της Σχολής από εξειδικευμένο προσωπικό και την αξιοποίηση της κτηματικής περιουσίας.

Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού οι κ. Θεανώ Βρέντζου κ. Σωκράτης Βαρδάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), κ. Κώστας Δαμοβολητης (βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.) κ. Σχοιναράκης, δήμαρχος Γόρτυνας και άλλοι φορείς.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοιναράκης, ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της ανάθεσης της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα στο Φράγμα της Πλακιώτισσας.

Τέλος στους στόχους του υπουργείου, η διατροφικής επάρκειας και της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αποστόλου. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής στο 60% για το φυτικό κεφάλαιο αλλά και για το ζωικό μειώνοντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο 50%. Μας απασχολεί το ζήτημα της ρευστότητας του αγροτικού χώρου μέσω κάποιου εργαλείου, τύπου κάρτας, ενώ θα πρέπει άμεσα να δούμε τι θα γίνει με τα χρέη των αγροτών», τόνισε.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση