HomeΚΡΗΤΗΟι τεχνικοί της ΔΕΗ ξεσπούν και προειδοποιούν: «Ετοιμαστείτε για πολύωρες ή … πολυήμερες βλάβες»

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ξεσπούν και προειδοποιούν: «Ετοιμαστείτε για πολύωρες ή … πολυήμερες βλάβες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεσπούν οι τεχνικοί της ΔΕΗ με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στα Χανιά, όπου εναερίτης τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ έπεσε από το στύλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του.

Η τοπική διοικούσα επιτροπή της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ στο Ηράκλειο, σε ανακοίνωσή της, κάνουν λόγο για οριακή κατάσταση και προειδοποιούν ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σοβαρές βλάβες στο δίκτυο, η αποκατάσταση των οποίων ίσως να χρειαστεί ακόμη και πολλές μέρες για να αποκατασταθεί. Αιχμή του προβλήματος είναι οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού, καθώς όπως επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης, 20 τεχνικοί στο νομό Ηρακλείου καλούνται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες 200.000 καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Πιο αναλυτικά, οι τεχνικοί της ΔΕΗ στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

«Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.

Η κατάσταση έφτασε στα όρια της και δεν είμαστε διατεθειμένοι να θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο. Το πρόσφατο ατύχημα συναδέλφου στα Χανιά από πτώση, που ευτυχώς δεν κινδυνεύει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι .

Μας χρωστάτε δεν σας χρωστάμε.

Μας στύψατε και η ανταμοιβή μας είναι το κούρεμα των δεδουλευμένων, και οι απειλές για πειθαρχικά παραπτώματα.

20 τεχνικοί για τον νομό Ηρακλείου με μέσω όρο ηλικίας τα 48 χρόνια  με 200.000 καταναλωτές.

Μας χρωστάτε 2500 ρεπό.

Οι συνάδελφοι τεχνικοί καταστρατηγούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας  για να αποκαταστήσουν τις βλάβες όσο ποιο σύντομα μπορούν δουλεύοντας 12 και 18 ώρες Καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς ατομικά ,ομαδικά εφόδια και υλικά.

Έχουμε ήδη  καλοκαίρι και οι καταγεγραμμένες βλάβες στο νομό μας έχουν ξεπεράσει τις  7000

Με το κόψιμο συνεργείων, με το κλείσιμο πρακτορείων δεν κάνουμε τίποτα αντιθέτως επιδεινώνουμε το πρόβλημα.

Η τεράστια έλλειψη προσωπικού και η μη πρόσληψη των νέων από τον διαγωνισμό του 2014 που έχει βαλτώσει, αλλά και η μη έγκαιρη πρόσληψη  συμβασιούχων ( όχι ότι μας λύνουν το πρόβλημα) μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Ζητάμε επιτακτικά την άμεση πρόσληψη Μόνιμου  Τεχνικού Προσωπικού.

Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Αγαπητοί Συμπολίτες

Εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη  για ότι συμβεί. Θα υπάρξουν βλάβες που οι αποκατάσταση τους δεν θα είναι σύντομη,(πολύωρες – πολυήμερες ) ακόμα και σε τουριστικές περιοχές με ότι αυτό  συνεπάγεται. Ζητάμε την κατανόηση σας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση