HomeΚΡΗΤΗΣε συμφωνία κατέληξε η διαμάχη μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των οδηγών λεωφορείων

Σε συμφωνία κατέληξε η διαμάχη μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των οδηγών λεωφορείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά απο πολύωρες διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι βρέθηκε λύση μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι απο χθες ήταν σε αντιπαράθεση με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση που είχαν κηρύξει για σήμερα οι οδηγοί.

Η σύσκεψη που είχε ξεκινήσει απο το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ολοκληρώθηκε ενώ το παρόν κατά την διάρκεια των συζητήσεων έδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το κύριο αίτημα των οδηγών ήταν – μεταξύ άλλων – η τήρηση της συλλογικής σύμβασης ενώ την διαμαρτυρία τους πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Οι οδηγοί έκλεισαν την είσοδο του αεροδρομίου ενώ επί ποδός βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ με σκοπό να αποτρέψουν οποιαδήποτε επεισόδια (δείτε εδώ).
Πλήθος τουριστών ήταν αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν σήμερα απο την απεργιακή κινητοποίηση που όμως έληξε προς όφελος όλων, καθώς θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό του νησιού αν δινόταν παράταση στις κινητοποιήσεις.

Τελικώς θα υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ οι πράκτορες που κρατούσαν ιδιαίτερα σκληρή στάση στην αρχή αρνούμενοι τον διάλογο, υποχώρησαν, βλέποντας ότι οι οδηγοί δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω παρά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταβάλει οι πρώτοι για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή απεργία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση