HomeΚΡΗΤΗΗ νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 25.000 κενά-Αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 25.000 κενά-Αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παιδεία υποβαθμίζεται συνεχώς καθώς πλήττεται απο την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η επόμενη σχολικοί χρονιά αναμένεται, αν δεν υπάρξει κάποια λύση, να ξεκινήσει με περισσότερα απο 25.000 κενά όσον αφορά τις οργανικές θέσεις των σχολείων.

Οι μαζικοί διορισμοί είναι ένα απο τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, καθώς δεν γίνεται όπως τονίζουν οι ίδιοι οι κενές αυτές θέσεις να καλύπτονται με ωρομίσθιους και αναπληρωτές.

«Τα σχολεία πρέπει να ξεκινήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου με καλυμμένες όλες τις οργανικές τους θέσεις, καθώς πρέπει να πάρουν πίσω και τις συγχωνεύσεις που έχουν γίνει σε πάνω απο 2.000 σχολεία», δηλώνει η Αρετή Σπαχή, Εκπρόσωπος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών-Δ.Σ. Ηρακλείου.

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουν ότι κάποιες απο τις ενέργειες που έχουν γίνει απο την νέα Κυβέρνηση αποκατέστησαν κάποιες απο τις αδικίες του παρελθόντος υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα όμως ότι η μνημονιακή πολιτική δεν έχει αποτιναχτεί.

 

Τα μέλη της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ψήφισαν για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ το οποίο εκτός απο το ότι θα αναδείξει τη νέα σύσταση του διοικητικού συμβουλίου αλλά θα οργανώσει και το πλάνο των διεκδικήσεων απο την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση