HomeΚΡΗΤΗ«Πανδαισία» του Αναπτυξιακού Στίβου το Σάββατο, στο Παγκρήτιο Στάδιο

«Πανδαισία» του Αναπτυξιακού Στίβου το Σάββατο, στο Παγκρήτιο Στάδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εκατοντάδες χαμόγελα, πολλά χαρούμενα πρόσωπα και ενθουσιώδεις φωνές, θα γεμίσει το Σάββατο 16 Μαΐου  το Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου αφού θα διεξαχθεί εκεί το Παγκρήτιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα στίβου.

Τους αγώνες διοργανώνει η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, του Δήμου Ηρακλείου, της Δημοτική  Επιχείρηση Ανάπτυξης  Αθλητισμού Ηρακλείου και του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.

Το Παγκρήτιο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες αγώνων για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, από εννιά μέχρι δεκαπέντε ετών και συγκεκριμένα:

–           Παγκρήτιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων ΠΠ-ΠΚ Α΄

–           Παγκρήτιο πρωτάθλημα πολυάθλων ΠΠ-ΠΚ Β΄

–           Παγκρήτιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ

Προβλέπεται πολύ μεγάλη συμμετοχή 600 περίπου νεαρών αθλητών, αφού τα σωματεία της Κρήτης δίνουν ιδιαίτερη  βαρύτητα στην προσέλκυση και αξιοποίηση νέων παιδιών, μέσα από ειδικά προγράμματα εκμάθησης του κλασικού αθλητισμού και υποστήριξης των δραστηριοτήτων των παιδιών από το σύνολο των οικογενειών τους.

Τα προγράμματα αυτά, όπως είναι το Kids’  Athletics, αλλά και η συμμετοχή τους σε αγωνιστικές διαδικασίες παιγνιώδους μορφής, έχουν ακόμα στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νεαρών αθλητών για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων στίβου (20 – 21/6 – Ηράκλειο). Σε αυτό τον αγώνα τα παιδιά αναμένεται να γεμίσουν κυριολεκτικά την ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ, χειροκροτώντας τις προσπάθειες των αθλητών από τα δώδεκα κράτη και υποστηρίζοντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο τους Έλληνας αθλητές, στην προσπάθεια τους για την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία του Ευρωπαϊκού κλασικού αθλητισμού.

Ενημερωθείτε για το: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση