HomeΚΡΗΤΗΡώσοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου και ξεναγήθηκαν στα Ενετικά Τείχη

Ρώσοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου και ξεναγήθηκαν στα Ενετικά Τείχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εννέα δημοσιογράφοι από ραδιόφωνα, κανάλια και εφημερίδες της Ρωσίας,  επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Λότζια, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τουριστική προβολή του Δήμου σε Ρωσική γλώσσα, για τις τουριστικές διαδρομές που υλοποιεί η  Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, αλλά και για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ηρακλείου.

rosoi2

Τόσο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Αριστέα Πλεύρη, όσο και ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης απάντησαν στις ερωτήσεις των Ρώσων δημοσιογράφων, ενώ έδωσαν πληροφορίες για την πόλη του Ηρακλείου, που εντυπωσίασαν τους ξένους επισκέπτες της.

Η κα. Πλεύρη επεσήμανε ότι ο Δήμος Ηρακλείου εξετάζει το αίτημα του Συλλόγου Ξεναγών για τον σχεδιασμό και την τοποθέτηση πινακίδων στα Ρωσικά προκειμένου να καλυφθούν με τον τρόπο αυτό οι ανάγκες των επισκεπτών από τη συγκεκριμένη χώρα. Επιπλέον αναμένεται να επεκταθεί στα Ρωσικά και ένα μέρος του υλικού του Info point,  έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και οι Ρώσοι τουρίστες.

rosoi3

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασάκης αναφέρθηκε στις τουριστικές διαδρομές που τώρα δημιουργούνται και που ο Δήμος Ηρακλείου θα φροντίσει έτσι ώστε σε όλα τα σημεία τους να υπάρχουν πινακίδες αλλά και πληροφοριακό υλικό στη Ρωσική γλώσσα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υπογράμμισε ότι αποτελεί στόχο η ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου, αλλά και μία πόλη φιλική και φιλόξενη προς τους επισκέπτες της. Εκτενής αναφορά έγινε στην περίοδο της Κρητικής Αναγέννησης καθώς και στα Ενετικά Τείχη της πόλης,  που αποτελούν και το μεγαλύτερο σωζόμενο οχυρωματικό έργο στη Μεσόγειο.

rosoi4

Μάλιστα, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Info point στο κτίριο της  Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου, στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Αναστασάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση