HomeΚΡΗΤΗ«Φούσκωσε» ο χείμαρρος στη Σαμαριά και εγκλώβισε τους τουρίστες

«Φούσκωσε» ο χείμαρρος στη Σαμαριά και εγκλώβισε τους τουρίστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από αρκετές ώρες προσπάθειας οι πυροσβέστες κατάφεραν και απεγκλώβισαν το βράδυ τους τουρίστες που είχαν «φυλακιστεί» μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς εξαιτίας του χειμάρρου που «φούσκωσε» από τις έντονες βροχοπτώσεις που κυριάρχησαν στην περιοχή.

Το χρονικό

Στις 3.30 το μεσημέρι 60 περίπου τουρίστες βρίσκονταν μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς όταν οι βροχές «ανέβασαν» την στάθμη του χειμάρρου σε επικίνδυνο σημείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες καθώς και με 5μελές κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους (δείτε εδώ).

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα 45 τουρίστες βρίσκονταν έξω από το φαράγγι ενώ παρέμεναν μέσα – και συγκεκριμένα στο σημείο «Πόρτες» – 12 ακόμα άτομα.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι στην μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν οι υπάλληλοι του φαραγγιού και μέλη του δασαρχείου της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σε κάθε μεγάλη νεροποντή τους χειμερινούς μήνες, ο χείμαρρος που διέρχεται το φαράγγι “φουσκώνει”, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός γιατί επιχειρήθηκε σήμερα περιήγηση από τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

FARAGI SAMARIAS (8) FARAGI SAMARIAS (7) FARAGI SAMARIAS (6) FARAGI SAMARIAS (5) FARAGI SAMARIAS (4) FARAGI SAMARIAS (3) FARAGI SAMARIAS (2) FARAGI SAMARIAS (1)

Διαφήμιση
Διαφήμιση